bijzondere hotels

10 bijzondere hotels en campings in Nederland en België!

10 bijzondere hotels en campings in de Benelux!

Voor leuke originele uitstapjes of weekendjes weg kun je ook uitstekend in Nederland of België terecht, er zijn een aantal sites die hier speciaal voor ingericht zijn. Wij geven graag een eigen persoonlijke verkorte top 10 bijzondere hotels en campings in Nederland en België om de keuze wat gemakkelijker te houden.

Al deze hotels zijn goed op het internet terug te vinden, en makkelijk en snel online te reserveren.

1.) Hobbit Hotel camping Geversduin

Hobbit hotel

Ook Nederland heeft zijn eigen Hobbit Hotel! Nabij castricum kun je slapen in een enscenering die veel weg heeft van de hobbit woningen van midden-aarde. In deze originele fantasievolle hobbitwoningen, bekend uit de boeken en films van Lord of the Rings, kun je genieten van een verder luxe vakantiewoning. Absoluut leuk om met de kinderen heen te gaan; de hobbitwoningen bieden in ieder geval plek tot 4 man en hebben vloerverwarming dus ook op blote voeten als hobbit rondstruinen gaat probleemloos. Meer informatie over de hobbitwoning op camping Geversduin hier!

2.) Archeon; overnachten in de Middeleeuwen

Archeon, overnachten in de Middeleeuwen

Archeon, overnachten in de Middeleeuwen

Het Archeon is gelegen in de buurt van Alphen aan den Rijn. In het Archeon kunt u er een weekendje echt tussen uit. In de Middeleeuwse stad Gravendam in het Archeon kunt u in authentieke middeleeuwse huizen overnachten. De huizen hebben een prachtige ambiance en zijn duurzaam en royaal ingericht. Er zijn verscheidene accommodaties voor gezinnen beschikbaar! Meer informatie over overnachten in het Middeleeuwse Archeon vind je hier!

3.) Bijzondere hotels – Vliegtuig hotel, Teuge

Vliegtuig hotel, Teuge

Vliegtuig hotel, Teuge

Op vliegveld Teuge, nabij Apeldoorn hebben ze een ander concept uitgewerkt, na de Hotelicopter kun je nu ook slapen in een vliegtuig. Het vliegtuighotel of de vliegtuigsuite is wanneer je het boekt geheel tot jouw beschikking en is één groot luxe complex met onder meer bubbelbad, infrarood sauna, verschillende TV’s.

Vliegtuig Hotel, Teuge

Vliegtuig Hotel, Teuge

Ter plekke valt er op vliegtuig Teuge ook nog veel te ondernemen zoals rondvluchten, helicoptervluchten, parachute springen en/of vliegles boeken! Meer informatie over een verblijf in de vliegtuigsuite te vliegveld Teuge vind je hier!

4.) Slapen in Mongoolse Yurt op Texel

Mongoolse Yurt, Texel

Mongoolse Yurt, Texel

Op Texel kun je nu overnachten in het Nationaal Park Duinen van Texel in Mongoolse Yurts. Een Yurt is een soort kampement welke al duizenden jaren door Mongolen als verblijf wordt gebruikt. De nomadische woontenten zijn prachtig gelegen op Duinkampeerterrein Loodsmansduin. De traditionele Yurts zijn voorzien van tapijten, en huiden, er is beschikking over een keukenblok wat houtgestookt is (het hout kun je buiten zelf bijvoorbeeld hakken). Na het eten kun je in een van de 4 bedden kruipen of in de hangmat een boek lezen. Het overnachten in een Yurt in dit prachtige natuurgebied is een unieke ervaring en een klein avontuur op zich. Eenvoud en genieten op Texel! Meer informatie over het overnachten in de Mongoolse Yurts op Texel vind je hier!

5.) Overnachten in Saljoet capsule – hotel

Saljoet capsule, bijzondere overnachtingen

Saljoet capsule, bijzondere overnachtingen

Een Saljoet is een reddingscapsule, de betreffende saljoet hing enkele jaren geleden nog onder een boorplatform. Bij noodsituaties konden er 28 mensen mee wegkomen van het platform. Inmiddels ligt de Saljoet reddingscapsule aan de zuiderhaven in Harlingen en is het omgebouwd tot op en top luxe 1 kamer hotel. Het Saljoet hotel beschikt onder meer over een ruim 2-persoonsbed, minibar, televisie, een keukentje, gootsteen, koffieapparaten en een wc. Een douche staat buiten op 20 meter van de Saljoet capsule.

Reddingscapsule interieur

Reddingscapsule interieur

Het idee van het reddingscapsule hotel zal wel voortgekomen zijn uit een zekere James Bond film. Lijkt het jou wel wat om een nacht in dit reddingscapsule hotel te slapen in het Friese Harlingen? Dan vind je hier meer informatie over de Saljoet reddingscapsule en kun je ook boeken.

6.) Driemaster hotel Marjorie, Antwerpen

Hotel op Driemaster schip

Hotel op Driemaster schip

In België kun je in de haven van Antwerpen een heerlijke overnachting boeken op de Marjorie. De Marjorie is een luxe zeilschip, een prachtige driemaster waar je een heel erg comfortabel verblijf tegemoet kunt zien. Naast een overnachting op deze driemaster valt er ook top te dineren. In de keuken van de Marjorie ligt de nadruk op vis en schaaldieren bereid op Belgisch Franse manier waar je niet onverdienstelijk kan eten! De kamers op dit Driemaster hotel zijn nostalgisch, detaillistisch en luxe ingericht en maken een romantisch weekend in de schilderachtige stad Antwerpen helemaal compleet. Ook voor feesten en partijen is deze locatie zeer geschikt. Wil jij meer informatie over deze Driemaster horeca gelegenheid? Dat kun je >> hier << vinden!


supertrips
Veel van deze leuke accommodaties kun je overigens boeken via de website van Supertrips.nl. Supertrips heeft een groot overzicht met leuke en originele overnachtingen verspreid over Nederland en België, de meest populaire zonbestemmingen en ook nog enkele andere uitzonderlijke locaties waaronder Costa Rica, waar je kan overnachten in een spectaculaire boomhut. .


7.) Overnachten in Slot Loevestein

Slot Loevestein, Poederoijen

Slot Loevestein, Poederoijen

Slot Loevestein is gelegen te Poederoijen nabij Zaltbommel en is ooit in opdracht gebouwd van Ridder Dirc Loef van Horne (rond 1357). Na hem kwam het slot in handen van de heer van Holland. Ook heeft het jaren dienst gedaan als gevangenis met als bekendste gevangene Hugo de Groot. Sinds kort is een overnachting binnen de muren van dit oude kasteel. In Slot Loevestein zijn tegenwoordig luxe suites te boeken waar je heerlijk kunt genieten, tot rust kunt komen en tegelijkertijd een stukje Neerlands historie mee kunt pakken. Slapen in slot loevesteinWil jij meer weten over het Middeleeuws overnachten in Slot Loevestein? Meer informatie Slot Loevesteinn.

8.) Hotel Vrouwe van Stavoren; slapen in een wijnvat

Wijnvat Hotel, De Vrouwe van Stavoren

Wijnvat Hotel, De Vrouwe van Stavoren

Het hotel ‘De Vrouwe van Stavoren’ in Friesland heeft ook bijzondere hotelaccommodaties in zin van wijnvaten. Wijnvaten? Ja, uit de wijnvaten werden vroeger duizenden flessen wijn geproduceerd dus dat biedt wat ruimte. De Vrouwe van Stavoren heeft 4 wijnvaten van 15.000 liter liggen waarin onder meer een bed, zitkamer met TV een douche en een TV te vinden is. Een hele rare maar zeker leuke overnachtingsplek. De LA Times heeft deze plek uitgeroepen tot één van de 20 meest bijzondere hotelovernachtingen.

9.) Hotel Kasteeltje Hattem, Roermond

Kasteel Hattem, Roermond

Kasteel Hattem, Roermond

In het Roermondse stadspark kun je het kleinste kasteel van Nederland vinden. Het kasteel draagt de naam Kasteeltje Hattem en staat open voor horeca aangelegenheden. Het kasteeltje heeft zowel mogelijkheden voor een diner, zakelijke of feestelijke aangelegenheden alswel hotelovernachtingen. Meer informatie over een echte kasteel overnachting in Kasteel Hattem.

10.) Kustwachttoren Huisduinen

Kustwachttoren, Huisduinen.

Kustwachttoren, Huisduinen.

In het Noord Hollandse Huisduinen kun je overnachten in een kustwachttoren. Deze accommodatie biedt een prachtig uitzicht over het strand, land en de zee. Er zijn meerdere kamers beschikbaar in de kustwachttoren omdat er op de meerdere verdiepingen appartementen zijn gecreeërd. Nabij de kustwachttoren in Huisduinen vind je de ‘Razende Bol’ een zandplaat waar zeehonden zich nog wel eens laten verschijnen. Meer informatie kustwachttoren Huisduinen.

Dit waren de 10 bijzondere hotels en overnachtingen. Nog veel meer originele overnachtingen zijn te vinden in dit overzicht!