10 handige reistips

10 handige reistips

1. Organisatie

Als u uw reis zelf organiseert, loont het de moeite de sites met reisbeoordelingen en foto’s van reizigers te bezoeken.

2. Een hotel boeken

Met een beetje huiswerk kan je een heleboel besparen. Online een hotel boeken is erg makkelijk. Kijk zeker eens naar de bemiddelingssites. Zij geven naargelang jouw specificaties een overzicht van de beschikbare hotels, en dit meestal met grote kortingen. Het blijft steeds interessant de website van de hotels te bezoeken, ook zij bieden dikwijls mooie promoties aan. Let wel op, soms zijn belastingen, heffingen en toeslagen niet in de geadverteerde prijs inbegrepen.

3. Pak slim

Licht pakken is niet altijd slim pakken. Begin tijdig en maak een lijstje. Pak eerst de noodzakelijke dingen, de rest van de ruimte kan je invullen met extraatjes. Luchtvaartmaatschappijen zijn erg streng op het maximum toegelaten gewicht. Elke luchtvaartmaatschappij mag zelf bepalen wat het maximum gewicht van uw bagage mag zijn, zo ook wat de tarieven van de boete zijn die u moet betalen voor deze extra bagage. U kijkt dit best na op betreffende website van vliegmaatschappij.

4. Documenten

Voor een aantal landen en regio’s volstaat een identiteitskaart maar andere eisen een paspoort, eventueel met visum, of ook nog een inentingsbewijs. Vergeet niet dat elk kind dat naar het buitenland reist een eigen identiteitskaart of kinderpaspoort moet hebben. U kan hierover inlichtingen verkrijgen bij uw reisbureau, vliegtuigmaatschappij of bij de ambassade/consulaat van het land of de regio van bestemming.

5. Kopijen

Maak kopijen van uw paspoort, verzekering, reischeques en kredietkaarten.

6. Telefoneren in het buitenland

Wees voorzichtig met het gebruik van uw GSM in het buitenland. De roaming tarieven kunnen voor onaangename verassingen op uw factuur zorgen. U kan natuurlijk een lokale telefoonkaart kopen, maar het is makkelijk en goedkoop om via het internet te bellen. Skype is een eenvoudig programma waar je overal ter wereld gratis mee kan bellen. Je kan het snel een eenvoudig installeren en de kwaliteit is erg goed.

7. Foto’s

Het is leuk je herinneringen op de gevoelige plaat te kunnen vastleggen, maar houd er rekening mee dat je je films en video’s uit je handbagage haalt als je door de bagagecontrole moet. Online kun je ze vaak voordelig laten afdrukken bij onder meer Albelli en Smartphoto. Met bijvoorbeeld deze actiecodes krijg je daar extra korting op.

8. Handbagage

Neem in je handbagage toiletgerief en wat extra kledij mee voor het geval je bagage later toekomt of verloren gaat.

9. Medicatie

Sterke pijnstillers en ADHD medicatie zoals Ritalin en Concerta vallen onder de opiumwet en mogen niet zonder officiële verklaring van uw arts worden meegenomen.

10. Geniet

Ervaar de lokale manier van leven. Ga eten in restaurants waar de lokale bevolking gaat en probeer lokale gerechten, ga naar lokale winkels en gebruik het openbaar vervoer. Dit zal je geld besparen en maakt je reis tot een unieke ervaring.

11. Parkeren

Ook op parkeren in de buurt van de airports kun je tegenwoordig nog veel besparen. Bijvoorbeeld voor parkeren bij Schiphol denk hier ook aan, anders kan je je behoorlijk verslikken in de kosten.

Tags: