8 Tips tegen jetlags!

In dit artikel hebben we een aantal tips op een rijtje gezetten om u te helpen fris het vliegtuig uit te komen en uw vakantie of reis beter te kunnen benutten. Helemaal als u een korte vakantie heeft of een zakentrip is een verloren dag door naweeën van het vliegen gewoonweg zonde. Daarom dit overzicht met wat simpele tips om dit enigszins te kunnen beperken


1. Slapen
Denk aan een nekkussen, oordoppen en wellicht een slaapmasker. Dekens kunnen ook van pas komen omdat het vaak in vliegtuigen koud kan zijn, maar meestal hebben luchtvaartmaatschappijen deze reeds geregeld. Lenzen kunnen het best uitgedaan worden i.v.m. de droge airconditioning lucht, ogen kunnen dan gaan irriteren.
2. Drinken
Blijf drinken tijdens de vlucht. De airconditioning van een vliegtuig onttrekt veel vocht uit de lucht, zo droog je sneller uit. Alcohol, koffie en dergelijke vochtafdrijvende vloeistoffen proberen te vermijden.
3. Eten
Eten kan, maar zorg dat je niet te veel eet. Door het hoogteverschil proef je minder goed en kun je gemakkelijk te veel zout gebruiken bijvoorbeeld waardoor weer meer kans op uitdroging ontstaat. Neem fruit en/of noten voor vochten langdurige energie
4. Insmeren
Om de uitdroging van je gezicht tegen te gaan kan het ook altijd handig zijn je gezicht in te smeren voor en tijdens een vlucht met vochtinbrengende crème.
5. Plek
Vaak kunt u, als u er op tijd bij bent een goede plek regelen. bijvoorbeeld via www.seatguru.com maar ook vaak via de vliegtuigmaatschappij of bij het online inchecken kunt u zelf uw plek kiezen. De stoelen bij de nooduitgang bieden vaak extra beenruimte, hier kunt u natuurlijk ook bij het inchecken om vragen.
6. Bewegen
Houd de bloedcirculatie aan de gang, probeer zo nu en dan eens wat te lopen, de benen te strekken of andersoortige rekoefeningen te doen, zo voorkomt u stijfheid en opgezette ledematen als u het vliegtuig verlaat
7. Comfort
Opgevouwen in een vliegtuigstoel betekent voor heel veel mensen al niet een overdaad aan comfort dus zorg in ieder geval dat je ‘gemakkelijke’ kleren aan hebt, voeten en ledematen zetten vaak enigzins op na een vlucht, daarom niet te strakke kleding en schoeisel.
8 Masseren
Houdt de bloedcirculatie ook op gang door af en toe gezicht e.d. te masseren; zal u (zichtbaar) goed doen.

Meer algemene reistips zijn te vinden in dit artikel