reizen naar de Verenigde Staten

8 tips voor het reizen naar de Verenigde Staten

8 tips voor het reizen naar de Verenigde Staten

Ga jij binnenkort naar de Verenigde Staten? Dan ben je ongetwijfeld al overladen met informatie over wat je zoal in dit schitterende land kunt doen. Ten slotte is de keuze overweldigend. Geen enkel deel van de USA lijkt op elkaar. De schitterende westkust, met haar prachtige vergezichten over de oceaan, vuurrode rotsen en nationale parken als het Grand Canyon National Park, lijkt in niets op de meer stedelijke cultuur van de Amerikaanse oostkust. Om je alvast op weg te helpen hebben we een aantal tips voor je die gelden voor ieder Amerikaans reisgebied. Doe er je voordeel mee!

1. ZORG DAT JE GOED VERZEKERD BENT
Waarom? Omdat het Amerikaanse gezondheidsstelsel heel anders is ingericht dan het Nederlandse. Hoewel president Obama nadrukkelijk vecht voor de introductie van een meer Europees stelsel, is het nog altijd zo dat je eerst moet aftikken voor je geholpen wordt in een ziekenhuis. Tenzij je goed verzekerd bent, natuurlijk.

2. HUUR EEN AUTO
Veel landen zijn prima bezoekbaar met het openbaar vervoer of met alleen een rugzak op. Dit geldt niet voor de VS – Amerika kent een echte autocultuur. Huur daarom een auto bij een van de vele autoverhuurders. Tip: doe het alvast in Nederland, dat scheelt namelijk aanzienlijk.

florida

 

3. BOEK JE HOTELS VAN TEVOREN
Veel hotels en motels vragen een hoger tarief wanneer je alles op de bonnefooi boekt. Wanneer je gebruik maakt van reiswebsites als Booking en Expedia heb je veelal lagere kosten voor je onderkomen.

4. VERMIJD SLECHTE WIJKEN
Helaas heeft Amerika ook steden die minder plezierig zijn om te bezoeken. Goede voorbeelden daarvan zijn Detroit, bepaalde delen van Los Angeles en zekere stadsdelen van St. Louis. Volg daarom altijd je instinct wanneer je reist naar de Verenigde Staten.

new york

 

5. GA EENS NAAR EEN AMERIKAANSE SUPERMARKT
De Amerikaanse supermarkten zijn een belevenis op zich. De grootte, de veelzijdigheid, de keuze: alles is anders dan hoe het er hier aan toe gaat. Neem nu de Wal Mart: er is bijna niets wat deze superstore niet verkoopt. Een aanrader!

6. REIS ‘OFF THE BEATEN PATH’
Tuurlijk – de Walk Of Fame in Hollywood heeft zo zijn charme, evenals de Fisherman’s Wharf in San Francisco. Maar er valt zoveel meer te ontdekken. En soms vind je net dat park naar jouw smaak buiten de adviezen in de vele reisgidsen.

7. VERGEET DE NEDERLANDSE PORTIES
Amerikaanse porties zijn enorm – voor zowel eten als drinken. Wat bij ons een ‘large’ is, is daar een ‘small’. Resultaat? Je loopt kans om jouw cola te ontvangen in een beker die zo groot is als een emmer. Hou er rekening mee!

hollywood

8. VERGEET DE VOORPRET NIET
Reizen is leuk, maar de voorpret kan net zo leuk zijn. Lees je daarom van tevoren goed in over de verschillende bestemmingen. Op verschillende online forums, zoals Alles Amerika en USA4ALL, worden dagelijks tips gewisseld. Daarnaast zijn er diverse (digitale) magazines als America Magazine en Amerika Only die lezers voorzien van de laatste nieuwtjes uit de United States.