Arke verandert in TUI: Wat verandert er nog meer?

Vanaf 1 oktober 2015 zal de bekende luchtvaartmaatschappij Arke haar naam veranderen in Touristik Union International, of terwijl TUI. TUI is het Duitse moederbedrijf waaronder Arke een tijd lang heeft gefunctioneerd. TUI is echter bezig om één luchtvaartbedrijf te maken van al haar merken, zoals Arkefly en anderen. Samen hebben alle merken een vloot van 140 vliegtuigen die vanaf oktober dit jaar verder gaan onder één naam. Waarom wordt Arke straks TUI? Wat zal er veranderen? De antwoorden op deze en meer vragen zijn hier overzichtelijk uitgewerkt.

Waarom verandert Arke in TUI?
Tegenwoordig worden er steeds minder reizen geboekt via de reisbureaus waar je naar binnen kunt lopen. De online markt wordt simpelweg steeds groter en dit geldt ook voor de luchtvaartmaatschappijen. Om met deze ontwikkelingen mee te kunnen gaan wil TUI haar eigen naam in heel Europa als merk introduceren. Op deze manier kan er veel efficiënter online worden geconcurreerd. Hiernaast is de naamsverandering noodzakelijk om het verlies van de laatste twee jaren tegen te kunnen gaan. Het zou minstens honderd miljoen euro aan kosten moeten gaan besparen, iets wat het bedrijf graag wil nastreven. Het verenigen van de namen is tevens een onderdeel van een breder plan om op organisatie niveau de zaken te versimpelen en winstgevender te maken. De toestellen van alle merken kunnen straks onderling worden uitgewisseld en het onderhoud kan worden gecentraliseerd. De activiteiten op het gebied van hotels, pakketreizen en cruises worden onder één dak gebracht. Al deze mogelijkheden maakt het voor TUI zeer aantrekkelijk om haar eigen naam straks over al haar merken heen te hebben liggen.

Tui Nederland
Wat zal TUI aanbieden?
Hoewel de naam van Arke vanaf oktober verdwenen is, zullen de service en het aanbod vrijwel ongewijzigd blijven. Arke staat bekend om een ruim aanbod dat scherp geprijsd is. Ook bij TUI kun je straks terecht voor zowel verre reizen als weekendjes weg. De zonvakanties reiken tot aan de Middellandse Zee en verder. Houd je meer van de wintersport? Dan kan TUI je zeker accommoderen met het brede aanbod aan prachtige wintervakanties. Voor degenen die op zoek zijn naar stedentrips of juist lekker willen rondreizen, is TUI straks ook de aangewezen plaats om vanaf te boeken. En vergeet vooral de cruises en autovakanties niet. Het extra stapje dat Arke voor haar klanten zet zal gewoon doorgaan onder de naam TUI. Ook de prijs-kwaliteit verhouding, de gastvrije reisleiding en de scherpe prijzen blijven gewoon bestaan. Hoe je een vakantie ook wilt beleven, bij TUI ben je aan het juiste adres.

 

 

Van begin tot nu
Het begin van Arke is terug te voeren naar 1934 waarin Frits Arke en Jan ten Barge een busbedrijf oprichtten onder de naam Reisbureau Twenthe. In 1944 komt er een nieuw persoon bij het team genaamd Ferdinand Fransen. Door zijn uitmuntende kwaliteiten wordt hij al snel tot verkoopleider benoemd en verandert de naam van het bedrijf in de jaren ’50 in Reis- en Passagebureau Arke. Dankzij de charismatische leiding van Fransen wordt het bedrijf al gauw de marktleider op de Nederlandse reismarkt met het vervoeren van ruim vierhonderdduizend passagiers in 1988. Het bedrijf bleef groeien en Fransen zag in dat grote inkoopkracht noodzakelijk werd om winstgevend te blijven. Er kwamen allerlei overnames en in 1989 verkocht hij 40 procent van zijn aandelen aan het Duitse bedrijf TUI die later ook de resterende aandelen kocht. TUI groeide na een fusie met het Britse First Choice Holildays uit tot het grootste reisbureau van de wereld. Arke werd lange tijd onder haar eigen naam gehandhaafd en vanaf oktober 2015 gaat ze verder onder de naam TUI.