Backpacken in Azië

Tientallen jaren geleden waren het vooral de hippies die naar Azië vertrokken om te gaan backpacken maar tegenwoordig is het onder grote groepen jongeren populair. In onze ogen meer dan terecht. Backpacken geeft een vorm van vrijheid die je met andere reisvormen niet kunt evenaren. Met een rugzak op van de ene naar de andere bestemming reizen, zonder een duidelijk vooropgezet plan zorgt ervoor dat je geen verplichtingen hebt en kan doen wat je wilt. Niet elk land is hiervoor geschikt, maar de meeste landen in Azië zijn dit wel. Hier is het geen probleem als je geen kamer hebt gereserveerd, als je aankomt op je bestemming zoek je gewoon een guesthouse op en voor enkele euro’s heb je een kamer. Ook dit is een groot voordeel en een reden dan het vooral jongeren zijn die deze reis maken. Zij beschikken vaak niet over een groot budget, backpacken door Azië is daarom de ideale manier om toch nog een lange en verre reis te maken.

Bestemmingen in Azië
De populairste bestemming in Azië onder backpackers is Thailand. Dit land heeft eigenlijk alles. In het noorden vind je prachtige natuur. Bergen, watervallen, jungle en vooral heel veel groen maken het hier zo mooi. Tochten door deze omgeving zijn ontzettend leuk. In het zuiden van Thailand vind je ook veel mooie natuur maar dan in de vorm van tropische eilanden en witte stranden. Eilanden als Koh Samui en Phuket zijn ontzettend populair. Een land dat steeds vaker wordt bezocht door toeristen is de Filipijnen. Op de Filipijnen kan je voordelig verblijven. Ook hier zijn het de tropische eilanden die het zo mooi maken. Vooral het reizen tussen de verschillende eilanden, het zogeheten eilandhoppen, is een geweldige ervaring. De provincies Palawan en Boracay zijn het best geschikt hiervoor. Om de goede deals in de gaten te houden voor de Filipijnen kun je het beste Voucherpedia.com.ph in de gaten houden

Meer informatie
Ben je enthousiast geraakt? Op BackpackenInAzie.nl vind je nog veel meer informatie over wat je allemaal moet regelen, tips over de leukste bestemmingen en nog veel meer informatie.