Backpacken in Australië: Hostels

Backpacken in Australië

Australië is ingesteld op backpackers, veel Europeanen kiezen – bijvoorbeeld na hun middelbare school – voor een jaar backpacken om vervolgens in Australië of Azië te landen. Een verblijf in Australië voor backpackers zal onder meer neerkomen in het overnachten in hostels wil men de uitgaven in de hand houden. Hostels worden in Australië dan ook wel ‘backpackers’ genoemd.

Hostels

Hostels zijn een relatief goedkope accommodaties die hoofdzakelijk zijn ingesteld op doortrekkende reizigers (backpackers). Hostels en jeugdherbergen kun je vrijwel overal ter wereld vinden. Een hostel straalt meer het ‘huisgevoel’ uit dan een hotel en is aanzienlijk vriendelijker voor de portemonnee. De meeste hostels beschikken over een keuken, badkamers, tv kamer/lounge (vaak gedeeld), groepskamers en privé kamers. De meeste hostels hebben tegenwoordig natuurlijk ook wifi en internet evenals een traveldesk waar je verdere reisinformatie kan inwinnen.

Hostels in Australië

Om te beginnen is het handig om een zogenaamde hostel kortingskaart aan te schaffen. Het reizen met kortingskaart voor hostels kan aanzienlijke financiële voordelen opleveren. Check bij hostels of je korting kan krijgen met je kortingskaart. Meestal krijg je bij de aanschaf van dergelijke kortingskaarten een boekje met meer leuke aanbieden en een overzicht van de hostels die samenwerken met betrekking tot de kortingskaart. Hostelketens met hun eigen kortingskaart zijn onder meer YHA, Nomads en Base.

Korting bij langer verblijf

Veel van de Australische hostels bieden een korting bij een verblijf van meerdere dagen. Een weekverblijf in een Australisch hostel is per nacht goedkoper dan een ‘éénnachtsverblijf’. Vraag wel altijd na of de korting ook gegeven wordt; vaak willen ze hier wel mee adverteren maar wordt die in specifieke periodes niet gegeven.

Boekingssites hostel

Het is mogelijk om van te voren een kamer te boeken wat sowieso als voordeel heeft dat je zeker bent van een bed daarbij kun je van te voren (via internet) makkelijker rondkijken en prijzen vergelijken. Een van de bekendere hostelboekingswebsite is bijvoorbeeld hostelworld.com echter is het vaak goedkoper bij het hostel zelf te boeken, dan krijg je geen administratiekosten in rekening gebracht. Het makkelijkste is te zoeken via boekingssites om vervolgens via de hostelsite zelf te boeken om de kosten te drukken en het volledige aanbod aan kamers te krijgen.

Backpacken in Australië hostels; annuleren en prijsverhogingen

Wanneer je gaat Backpacken in Australië en in hostels verblijft is het belangrijk om in de gaten te houden wat een nieuwe maand aan prijsveranderingen voor het hostel meebrengt. Vaak veranderen prijzen van hostels namelijk per maand. (vanwege drukte met backpackers) Let bij het boeken van een hostel ook altijd op het annuleringsbeleid, vaak ben je je aanbetaling kwijt of als je te laat de gehele som.

Prijsverschillen voor hostels in Australië zijn behoorlijk. Hoog en laagseizoen prijzen wijken behoorlijk van elkaar af.

TIP: Download (GRATIS) deze uitgebreide hotelgids van met ruim 280 pagina’s over de voorbereiding, highlights, routes en verborgen pareltjes. Deze gids is afkomstig van  backpackcentrale.nl.

Extra korting hostels in Australië

Check wat jouw hostel aan extra kortingen en activiteiten biedt. ZO kun je vaak in de bar van het hostels prijzen winnen worden er kortingen op lunch, ontbijt en/of avondeten gegeven. Ook zijn er hostels die zgn. ‘Welcome Packs’ aanbieden met bijvoorbeeld kortingsbonnen, gratis simkaarten, hulp bij zoeken van werken en gratis internet. Vraag altijd naar de extra’s die hostels bieden, dit kan altijd goed uitpakken.

Werkhostels

Mocht je tijdens het backpacken meer willen besparen? In sommige Australische hostels zijn ze regelmatig op zoek naar gasten die in ruil voor een paar gratis nachten bijvoorbeeld willen schoonmaken in het hostel. Vaak moet je voor dit soort werk wel verblijven in het hostel om gevraagd te worden. Gebruik daarbij natuurlijk ook je talent; mocht je goed kunnen schilderen, technisch zijn of goed zijn met computers geef dit dan aan als je ziet dat er hulp benodigd is.