Backpacken in China: hostels

Chinese hostels

Wanneer je bijvoorbeeld naar China gaat backpacken of gewoon op vakantie naar China gaat kan de vraag reizen hoe het zit met overnachten, hotels, hostels enzovoorts. China biedt een verscheidenheid van accommodaties met onder meer youth hostels, gewone guesthouses en reizigershostels. Voor de reiziger met een groter budget zijn er natuurlijk ook (luxere) hotels.

China: hostels en guesthouses

In de wat grotere steden die ook wat te schaften hebben met toerisme tref je youth hostels en internationale en guesthouses. Hier komt een voornamelijk buitenlands publiek op af. Deze accommodaties beschikken vaak over een gemeenschappelijke keuken, een restaurantje en wasmogelijkheiden. Ook voor de Chinezen zelf lijkt reizen in populariteit toe te nemen, helemaal nu zij er zelf de middelen voor hebben. Deze ontwikkelingen betekenen dus ook een toename van hostels en internationale guesthouses in China. De mix van locals en reizigers neemt hierdoor ook toe. Bij HostelWorld kun je altijd van te voren hostels boeken

Je kunt in de hostels vaak kiezen uit verschillende kamers. In de grotere steden en meer bekende hostels is de kwaliteit vaak goed. In feite kan je er bij deze hostels vanuit gaan dat alles netjes en schoon genoeg is.

Kosten in China voor hostels?

Wat je betaalt voor een hostel in China hangt weer van een aantal verschillende zaken af; hoe groot je kamer is; of je al dan niet een eigen kamer hebt en waar je bent. Grotere steden als Beijing en Shanghai zijn om voor de hand liggende redenen duurder. Om kosten voor een hostel in China te besparen is het verstandig een kortingskaart aan te schaffen van hostelling international. Deze kost zo’n 50 Remnibi en je krijgt hier mee korting op de bij de op deze kortingskaart aangesloten hostels. Dit bedraagt zo rond de 5 RMB per nacht wat je er dus na 10 nachten al uithaalt. Een gemiddelde nacht in een Chinees hostel kost zo’n €4,-.

Kluis

Als je gaat backpacken in China en je in een hostel slaapt heb je in veel van de accommodaties beschikking over een kluis, indien ze niet gratis zijn kun je deze vaak huren tegen een borg. Let bij een borg altijd op het bonnetje. Chinezen zijn gek op bonnetjes en bijpassende stempels als bewijs, je kan de bonnetjes op de raarste momenten weer nodig hebben, dus houd deze bij je.

Backpacken in China; hostels gemakkelijk te vinden?

In China is het vinden van hostels net wat ingewikkelder dan in vele andere Aziatische landen. Het is in ieder geval van belang dat je een recente reisgids bij je hebt, de steden in China zijn immens groot en zomaar ergens uitstappen om te voet verder te zoeken is niet heel zinvol. Het is aan te raden af te reizen naar een gebied met meerdere accommodatiemogelijkheden. Sowieso valt het aan te raden adressen op zak te hebben. Vraag naar tips en advies van andere reizigers en backpackers die je tegenkomt over plaatsen waar zij al zijn geweest. Vanuit de wat grotere hostels kun je ook al naar het volgende hostel boeken, bij de meer toeristische plekken in China is dit zeker een aanrader. In grotere hostels liggen ook vaak kaarten met adressen en namen van andere hostels in China, deze hebben dan wel met name betrekking op de hostels in de grotere steden van China.

Hostels en guesthouses in Hong Kong

Hoewel Hong Kong officieel een speciale administratieve regio is van de Volksrepubliek China, is Hong Kong een heel andere wereld dan common China. In Hong Kong kan je overnachten bij bijvoorbeeld de Chungking Mansions, één van de bekendere spots onder backpackers. Dit is een groot gebouw aan ‘Nathan Road’ met heel veel guesthouses. Het valt hier aan te raden van te voren te boeken. Deze guesthouses worden voornamelijk gerund door Indiërs.

Op backpacken.beginthier.nl vind je nog meer informatie over backpacken