Backpacken in Thailand

Thailand wordt niet voor niets ‘Het land van de Glimlach’ genoemd. De mensen zijn vriendelijk en behulpzaam, de kustlijn tropisch, de cultuur is indrukwekkend en het berglandschap in het noorden oogverblindend mooi. Er zijn weinig redenen om niet naar Thailand te gaan. Of je nu een week of een maand in Thailand bent, het land heeft een bepaalde charme die iedereen overvalt. Zo niet dan heb je nog de altijd glimlachende bevolking!

 

Backpacken Thailand

 

Eén van de leukste manieren om het land te verkennen is door te backpacken door Thailand. Backpacken is een hip woord, iedereen lijkt te willen backpacken. Maar of je het nu backpacken, flashpacken, vrije vakantie of gewoon reizen noemt. Feit is dat het backpacken je de vrijheid geeft om te gaan en staan waar je wil. Je zit niet vast aan een bepaald reisschema en je bepaald zelf wat je doet. Je komt makkelijk(er) in contact met de locals, je ontmoet veel mensen, je ziet dingen die reisorganisaties overslaan en als je het ergens heel leuk vindt blijf je gewoon nog even.

Of je nu de Full Moon feesten zoekt, bergachtige gebieden vol mooie valleien, de ontelbaar vele stranden, de boeddhistische tempels of één van de vele eilanden in de Golf van Thailand of de Andaman Zee. Backpacken in Thailand is een prachtige manier om alles te bezoeken en door de gunstige prijzen ook voor veel mensen haalbaar.

 

Waarom Thailand

 

Van alle landen in (Zuid-Oost) Azië is Thailand het makkelijkst te bereizen. Toch is dat niet de belangrijkste reden dat er jaarlijks 16 miljoen mensen naar dit land trekken. In Thailand kom je makkelijk in contact met locals, eet je heerlijk eten op straat, race je in TukTuks, bezichtig je de indrukwekkendste tempels en eet je je ontbijtje aan tropische stranden. En of je nu van natuur, cultuur of steden houdt, Thailand biedt het allemaal! En door de gunstige prijzen en efficiënte vervoer (een uitzondering in Azië) is het allemaal binnen handbereik.

 

Bezienswaardigheden Thailand

 

Het bijzondere aan Thailand is dat het met haar bezienswaardigheden elke reiziger weet te boeien. In twee tot drie weken kan je de belangrijkste bezienswaardigheden van Thailand bezoeken maar je kan ook makkelijk drie maanden door het land rond zwerven zonder je een dag te vervelen. Steden als Bangkok en Chiang Mai weten beide vele reizigers te binden met een uniek karakter, eilanden als Koh Phi Phi of Koh Samui zijn geschikt voor wie lekker wil relaxen aan het strand, het noorden herbergt groene bergen en traditionele dorpjes en de tempels rondom Sukhothai en Phimai betoveren elke reiziger. De bezienswaardigheden Thailand zorgen voor een onvergetelijke reis.