Brazilië: Voor Elk Wat Wils

Reistips en bezienswaardigheden voor een trip naar Brazilië

In Brazilië kan de fervente reiziger altijd wel wat bezienswaardig vinden. De natuurfanaat kan er de Amazone bevaren en bewonderen, de cultuurliefhebber kan er Rio de Janeiro bezoeken en in diezelfde stad kan het feestbeest natuurlijk het grote carnaval beleven.

 

Bezienswaardigheden Brazilië

Brazilië is een prachtig land, met grote steden maar ook met uitgestrekte natuurgebieden. Een paar musts om op je route te schrijven zijn de steden Rio de Janeiro en Sao Paulo. In die eerste kan je ook op het strand gaan luieren, het befaamde strand Copacabana.

 
Tenzing Travel - Brazilië
 
Om de cultuurliefhebber in u tevreden te stellen, bezoek wat architecturale pareltjes zoals de Igreja Matriz de Santo Antônio, een van de mooiste kerken in Brazilië. Niet echt in de ban van kerken? Wilt u misschien eerder iets moderns? Ga dan op zoek naar een paar wonderlijke gebouwen van de bekende Braziliaanse architect Oscar Niemeyer. In Niterói kan u bijvoorbeeld het Museu de Arte Contemporânea (museum voor hedendaagse kunst) bezoeken. Het gebouw werd ontworpen door Oscar Niemeyer en binnenin kan u natuurlijk genieten van aardig wat kunstwerken.

Museu de Arte Contemporânea

 

Als u de drukke steden wat beu bent en u liever de rust van de natuur op zoekt dan is de Amazone zeker een aanrader. Zowel het regenwoud intrekken of de rivier afvaren belooft een avontuur te zijn. Ga de uitdaging met uw reisgenoten aan en probeer zoveel mogelijk verschillende diersoorten te spotten.

 

Bent u liever wat dichter bij de dieren? Ook daar kan u voor in Brazilië terecht. In de Baia dos Golfinhos kan je met wilde, vrije dolfijnen zwemmen! Vooral ‘s morgens zijn er veel dolfijnen in de baai.

baia dos Golfinhos

 

Als al die wilde dieren helemaal niks voor u zijn maar u wilt toch van mooie uitzichten genieten dan bent u misschien meer te vinden voor een bezoek aan de rustieke watervallen van Iguaçu.

 

Wat praktische tips voor een tip naar Brazilië

Wanneer u de reis naar Brazilië maakt, let er dan vooral op dat u het weer even op voorhand checkt. Brazilië is een immens groot land en heeft dus verschillende klimaten. In het zuiden is het er tijdens onze zomermaanden een stuk frisser dan in het zeer hete noorden. Het kan dus handig zijn om je route doorheen Brazilië te plannen aan de hand van het weer.

 

U zult in Brazilië natuurlijk niet ver komen met de Euro, wissel op voorhand wat cash in bij de bank en vraag voor de Braziliaanse real. Als u dan toch daar bent, controleer nog gauw of uw bank pinnen in het buitenland toestaat. Geld afhalen aan de ATM kan er natuurlijk perfect. Voor restaurants en hotels kunnen creditcards ook handig zijn.

 

Aanbiedingen voor reizen naar Brazilië zijn vaak bij Kras reizen te vinden. Ook FOX Reizen biedt veel aanbiedingen naar Brazilïe aan

 

Wanneer u zo ver naar het zuiden trekt, kunt u zich ook verwachten aan een paar inentingen. Gele koorts bijvoorbeeld komt in Brazilië vaak voor. Vraag dit voor de zekerheid na bij uw huisarts.
 
Reizen Brazilië

 

Brazilië is dus duidelijk een niet te missen reis die u beter nu op uw bucket-list zet. Er is voor elk wat wils en er is altijd wel een avontuur te beleven!