Citytrip Warschau

Warschau is de hoofdstad van Polen en telt zo’n 1,7 miljoen inwoners. Met zijn centrale Europese ligging en zijn historische verleden is Warschau een stad die je gezien moet hebben. Maak kennis met de stad die als een Feniks uit de as is verrezen nadat hij volledig werd platgebombardeerd in de Tweede Wereldoorlog. De stad vol bijzondere plekken, goede restaurants, winkels en clubs. Warschau is dé bestemming voor een perfecte stedentrip.

Historie Warschau
Warschau kent een rijke historie, die gekenmerkt wordt door bezetting en verwoesting. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd 85% van de stad Warschau verwoest. De gebouwen zijn na de bombardementen zodanig gereconstrueerd dat zij haast niet te onderscheiden zijn van de nog bestaande historische gebouwen. Door deze wonderlijke wederopbouw wordt de stad ook wel de “Feniks-stad” genoemd.

Bezienswaardigheden Warschau
Neem bij een bezoek aan Warschau een kijkje in het Historisch museum, waar je alles te weten komt over de verwoesting en wederopbouw van de stad. Kom tot rust en waan je even in een andere wereld in één van de stadsparken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Lazienki Park, waar je heerlijk kunt rondwandelen. In het park staat het Lazienki Paleis dat ook wel “het paleis op het water” wordt genoemd. Ook het Koninklijk Paleis “Zamek Krolewski”, de Johanneskathedraal en het Paleis van Cultuur en Wetenschappen “Palac Kultury i Nauki” zijn een bezoek meer dan waard.

Winkelen in Warschau
Warschau zal het hart van menig winkelliefhebber sneller laten kloppen. De stad biedt verschillende grote warenhuizen, bijzondere boetiekjes, enorme overdekte winkelcentra en de grootste markt van heel Europa.

Eten & Drinken in Warschau
Restaurant zijn er genoeg in Warschau. Geniet van een typische Poolse maaltijd of laat je verassen door het eten in één van de moderne of klassiek restaurants. Nuttig een maaltijd bereid door de Poolse tv-kok Karol Okrasa in het Platter Restaurant of bestel een traditioneel Poolse maaltijd bij restaurant Zapiecek.

Het nachtleven van Warschau
Het bruisende nachtleven van Warschau kun je niet aan je voorbij laten gaan. Warschau telt talloze bars en clubs, waar voor een ieder wel iets bij zit. Zin om de hele nacht te dansen? Haal dan je hart op in bijvoorbeeld La Playa, een strandbar midden in de stad waar voornamelijk salsamuziek wordt gedraaid. Of ga voor luxe en ontspanning in club The Eve, waar de beste housebeats uit de boxen klinken.