Costa Rica rondreis

Costa Rica is een bestemming om naar toe te gaan voor de natuur. Het is het land van de vulkanen, de tropische regenwouden, de mangrovebossen en de dieren. Omdat het niet zo groot is, kun je tijdens je Costa Rica rondreis gemakkelijk in je eigen tempo met de huurauto rondreizen en in korte tijd verschillen soorten landschappen en dieren zien.

Met de auto op pad:

costa rica 4Het is een echte aanrader om door Costa Rica rond te reizen met de huurauto. Het geeft je alle vrijheid en flexibiliteit. Je kunt namelijk je eigen tempo bepalen en stoppen waar je wilt. Costa Rica kent een uitgebreid wegenstelsel en men rijdt er (net als wij) aan de rechter kant, waardoor een rondreis met de auto prima te doen is. Omdat niet alle wegen overal goed geasfalteerd zijn, is het wel af en toe hobbelen en kronkelen en heb je een 4WD nodig, maar dat zal de pret niet drukken.

“Into the wild”:
SONY DSC
Heb je ca. 2 weken de tijd voor je reis door Costa Rica, dan kun je al heel wat zien van deze groene bestemming. Als je zo snel mogelijk de jungle in wilt, kun je na je eerste nachten in de hoofdstad, al naar het nationale park Tortuguero gaan. Hier kun je de groene zeeschildpadden eieren zien leggen op het strand. Het broedseizoen is van juli tot november, maar ook buiten het seizoen om, blijft Tortuguero de moeite waard om te bezoeken. Je kunt varend door de junglekanalen van dit park kaaimannen, toekans, luiaards en nog veel meer dieren spotten. Verder is het ook aan te raden om een kijkje te nemen bij de Arenal vulkaan. De vulkaan in zeer fotogeniek, wat prachtige plaatjes voor het thuisfront oplevert. Een bezoek aan de mysterieuze nevelwouden van Monteverde is ook aan te raden. Je kunt een boomtoppen wandeling of een zogenaamde ‘canopy tour’ doen. Heb je wat langer de tijd, dan kun je dieper de jungle in. Je hebt dan tijd om naar het zuiden te gaan en het nationale park Corcovado te zien. Dit park ligt afgelegen en is daardoor nog vrij onaangetast. Hier kun je goed ‘wildlife’ spotten, het park behoort immers tot de top 5 meest diverse regenwouden ter wereld.
costa rica 2
Bijkomen aan het strand:

Je zult tijdens je reis door Costa Rica zo actief bezig zijn met de natuur, dat een paar dagen strand ook wel erg fijn zijn. Op de tropische stranden van Costa Rica is het heerlijk vertoeven. Verwacht geen idyllische spierwitte zandstranden met azuurblauw water, maar wel een ontspannen verblijf aan een breed zandstrand, omgrind door groen. In Costa Rica is de jungle immers nooit veerweg. Aan de Caribische kust van Costa Rica vind je de stranden van Puerto Viejo en Cahuita; vooral gezellig vanwege het reggae sfeertje dat hier heerst. De stranden zijn breed en het zand is bruinig en fijn. Door de weelderige vegetatie en de sterke golfslag zijn dit wat ruigere stranden. Aan de Pacifische kust, vind je wat lichtere zandstranden met palmbomen. In het klein vissersdorpje Samara kun je onder een palmboom een boekje uitlezen op een van de verlaten stranden. Voor meer vertier kun je beter naar het wat drukkere Manuel Antonio. Hier grenst de jungle letterlijk aan de zee.
Costa rica 1
Ben je enthousiast over Costa Rica? Kijk dan op de website van Costa Rica online, onderdeel van reisorganisatie Riksja Travel. Door middel van bouwstenen kun je je eigen rondreis met de huurauto samenstellen. De reisspecialisten van Costa Rica online helpen je graag verder met het uitstippelen van een route.