Couchsurfing; gratis overnachten & meeten van locals

Wat is CouchSurfen?

Couchsurfen komt neer op; ‘gratis’ overnachten en het ontmoeten van local’s. Het is een internetcommunity en tegelijkertijd een international gastvrijheidsnetwerk. Als ‘Couchsurfer’ kun je aangeven waar je naar op zoek bent of wat je aanbiedt aan slaapplekken en in welke periode dit dan is. Via de Couchsurfing website kun je ook andere mensen ontmoeten/leren kennen op een plek waar je nog nooit bent geweest en verder niemand kent.

CouchSurfing heeft inmiddels ruim meer dan 4 miljoen leden die praktisch overal ter wereld actief zijn, zo kun je als CouchSurfer vrij gemakkelijk gratis overnachten. Waar je terecht kunt vindt je ook op CouchSurfing.org. Het zelf verschaffen van onderdak aan anderen is overigens niet verplicht.

Mee doen aan het CouchSurfing initiatief? In principe is CouchSurfen geheel gratis, men kan natuurlijk wel een vrijwillige donatie doen. Gasten en hosts betalen elkaar dus ook niet. Men kan overigens ook andere CouchSurfers aan hun vriendenlijst toevoegen en referenties achterlaten; zo is er ook nog een klein stukje sociale controle.

Wat is Couchsurfing? hier meer over referenties, identificatie en andere belangrijke informatie over Couchsurfing in dit filmpje van de Couchsurf website zelf; een kleine introductie:

Meer informatie over Couchsurfing en meer over de CouchSurfing Appreview hier.

Soortgelijke initiatieven als Couchsurfen

Andere initiatieven die in principe dezelfde insteek hebben als CouchSurfing.org zijn onder meer de Hospitality Club en BeWelcome.

Veronica goes couchsurfing

Couchsurfen wordt steeds populairder en dat heeft ook Veronica opgepikt met het nieuwe programma Veronica goes Couchsurfing. Deze manier van low-budget op vakantie gaan of reizen is ook volgens Veronica goes Couchsurfing de nieuwe hype. Met Couchsurfen kom je op de leukste lokale plekken op je bestemming. Dit programma zal gepresenteerd gaan worden door Saar Koningsberger, Tim Haars en Veronica van Hoogdalem.