Creditcard: betalen in het buitenland

Wanneer je naar het buitenland gaat reizen, backpacken, op vakantie gaat is het goed na te denken over het betalen in het buitenland. Vaak is het mogelijk met je pinpas in het buitenland te betalen, maar lang niet bij alle gelegenheden en landen is dit het geval, sowieso is het handig om een back-up te hebben om te betalen in het buitenland; een creditcard is dan een handige uitkomst. Wanneer je met je creditcard in het buitenland wil betalen moet je aan een aantal dingen denken; bijvoorbeeld dat je pincode van de creditcard gevraagd kan worden.

Waarom met creditcard betalen in het buitenland?

Betalen met je creditcard in het buitenland kan onder veel omstandigheden van pas komen. Met een gewone pinpas betalen in het buitenland heeft namelijk een aantal beperkingen. Zo kun je met veel betaalpassen in het buitenland slechts €500,- per dag opnemen en maximaal €2500,- pinnen, nou zal het niet vaak gebeuren dat je dit overschrijdt, maar voor noodgevallen (bv. autopech, of gewone saldo leeg / geskimd etc.) kan het handig zijn dat je even iets meer speling hebt.

Met een creditcard betalen in het buitenland betekent geen transactiekosten, wereldwijd betalen en geld opnemen, en verder zijn veel aankopen automatisch verzekerd wanneer je deze met een creditcard aanschaft. Het levert een hoop extra zekerheid en gemak op om met creditcard betalen in het buitenland.

Let op; extra kosten

Let op met het met creditcard geld opnemen in het buitenland of de bank hier voor extra kosten in rekening brengt. Dit moet apart vermeld staan op het transactiescherm en je dient hier expliciet toestemming voor te geven. Maar vaak worden voor opname van contant geld en vreemde valuta met je creditcard in het buitenland geld gerekend.

Creditcard verloren of gestolen in het buitenland?

Je creditcard verloren of gestolen in het buitenland? Met het lijstje van onderstaande nummers kun je je creditcard blokkeren in het buitenland. Hier de nummers van ABN, RABO, ING voor je creditcard blokkeren in het buitenland

ING creditcard blokkeren buitenland
ABN creditcard blokkeren buitenland
Rabobank creditcard blokkeren buitenland

Check ook altijd na met een creditcard betalen in het buitenland je afschriften na, na de vakantie. Dit om zeker te stellen dat je niet bent geskimd of iets dergelijks. Is dit namelijk het geval dan heb je altijd maar een bepaalde termijn wanneer je nog bent verzekerd, omdat er ook een voorzichtigheidsplicht rust op een creditcard.

Vreemde valuta

Vreemde valuta nodig? Met de creditcard kun je evenals met de gewone betaalpas in het buitenland vreemde valuta opnemen.