De beste reisbestemmingen in Azië

Of je nou wilt gaan backpacken deze zomer, of een kans zoekt om alles achter je te laten en je te ontspannen, Azië biedt een breed scala aan bestemmingen voor ieder soort reiziger. Voordat je de tickets boekt, lees dan eerst even onze reisgids, zodat je het beste uit dit prachtige continent kunt halen.

Ubud, Indonesië

800px-Pura_Taman_Saraswati_(Ubud,_Bali,_Indonesia)

Nergens kun je je zo ontspannen als in de dorpengroep Ubud – het gebied staat bekend om haar kuuroorden, waar ‘Balinese massages’ aangeboden worden, die al jaren lang een hoogtepunt vormen voor vele reizigers. Je kunt één van de behandelingen van het kuuroord ondergaan, waaronder acupressuur, voetreflexologie en aromatherapie en als je van kunst houdt, bevinden zich in de omgeving ook vele musea en galerieën. Natuurliefhebbers genieten enorm in het Monkey Forest Park en voor iets dat een beetje anders is, ga je naar de graf-tombes en het klooster in de Gunung Kawi vallei.

Siem Riep, Cambodja

Voor een rustgevende ervaring, waarbij je in contact kunt komen met je spirituele kant, is een reis naar Siem Riep in noord Cambodja een absolute must. Deze provincie is een trekpleister voor toeristen, omdat hier de wereldberoemde Angkor Wat ligt, een Boeddhistische, voorheen Hindoe, tempel uit de oudheid. Als backpacker, kun je hier één van de uitdagende routes langs de Thaise grens volgen, en voor hen die op zoek zijn naar een meer luxueuze vakantie ervaring , zijn er vele nieuwe hotels in de regio die in de ruïnes van een prachtig landschap liggen.

Macau, China

macau

Macau is natuurlijk een mooie optie, maar mocht je nou op je vliegtuig wachten, kan je jezelf vermaken met wat vertier binnen handbereik door vast in te spelen bij een online casino op je mobiele telefoon. Macau is de plek waar zich het enige legale gokgebied van China bevind. Onder de elegante hotelketens bevinden zich de Venetian en de MGM Grand, maar er zijn ook een aantal andere plaatsen die je gezien moet hebben. Het Macau Science Centre, bekend om zijn iconische kegelvorm, biedt een scala aan leuke, wetenschappelijke activiteiten, waaronder een Planetarium. Voor een kans om schitterende dieren te bekijken, moet je naar het Macau Giant Panda Pavilion gaan, waar de zeldzame reuzenpanda’s leven.

Ho Chi Minh Stad, Vietnam

Wie van de drukte van de stad en de bijbehorende levensstijl houdt, houdt ook van Ho Chi Minh, de grootste stad van Vietnam. Voorheen bekend als Saigon, kun je in deze stad schitterende, Frans koloniale architectuur bewonderen, wat je het beste vanuit een taxi doen kunt, vanwege de enorme verkeersdrukte die de stad elke dag moet verwerken. Als je een reis door de tijd wilt maken, ga je naar het War Remnants Museum, over de Vietnam Oorlog, of voor een fotomoment, bezoek je de Jade Emperor Pagoda. Tenslotte, om het Vietnamese leven echt goed te ervaren, ga naar de Ben Thanh Market, waar je de authentieke Vietnamese keuken kunt proeven, terwijl je op de Mekong Delta mee vaart op een woonboot.

 

Een rondreis door Azië kun je bijvoorbeeld goed opzetten met Koning Aap reizen of met TUI (het voormalige arke)