De mooiste plekjes van Bangkok

Bangkok: de leukste plekjes

 

Reizen door Thailand begint in Bangkok, máár dit is volgens ons ook de leukste manier om te starten met je Thailand reis. Bangkok is echt Aziatisch, met heel veel tuktuks, tempels met pracht en praal, eettentjes en een prettige hectiek. Sawadeka, welkom in Bangkok. Reisorganisatie Thailand online , onderdeel van Riksja Travel, zet de leukste tips op een rijtje.

 

Fietsen door Bangkok bangkok2
Veel Thailand reizigers zijn je voorgegaan, maar fietsen door Thailand blijft voor elke reiziger leuk. Met gids ga je dwars door smalle steegjes en langs werkplaatsen op verkenningstocht door Bangkok. Onderweg lachen de vriendelijke inwoners van Thailand je toe. Dan spring je op een longtailboot en steek je de Chao Phraya rivier over naar de buitenwijken van Bangkok. Wat een verschil: hier is het een stuk groener, rustiger en proef je hoe mensen hier leven. Wij vinden de fietstocht een originele en verrassende manier om Bangkok te leren kennen. 

 

Gouden tempels en liggende Boeddha

De belangrijkste hoogtepunten wil je niet overslaan: Grand Palace, met veel goud, pracht en praal. Combineer het paleis met de liggende Boeddha: Wat Pho, vlak achter het paleis.thainland3 Ook Wat Arun (gelegen op de westoever van de Chao Phraya rivier) is de moeite waard. Vanaf de top van de tempel heb je een geweldig uitzicht over de rivier en een deel van Bangkok. Wil je de tempels in een dag bezoeken? Pak een tuktuk tussen de verschillende plekken: goedkoop én het hoort toch echt bij Bangkok.

 

Khao San road

De plek waar reizigers en backpackers (vooral ’s avonds) bij elkaar komen en waar je lekker kunt eten. Niet alleen rijst (want: wist je dat Khao San eigenlijk gemalen rijst betekent?!), maar naast kleine restaurantjes ook eettentjes met noodles, thaise insecten (als je durft!), vers fruit, cocktails en meer. Wil je de calorieën nog verbranden na het eten dan zijn er genoeg mogelijkheden voor je een dansje en drankje na.

 

thailand1Neem een massage!

In Bangkok kun je overal een massage krijgen, maar pas wel op: soms bedoelt men er iets anders mee. Een goede plek vonden wij: Wat Pho. Kleding hoeft niet uit, maar je wordt wel hardhandig aangepakt en gekneed. Even op je zitten hoort ook bij een echte Thaise massage, maar na de massage voel je dat je spieren los zijn en dat je vol moed verder op reis kunt.

Thailand met Arke Reizen

Een stukje China in Bangkok

Veel landen kennen een ‘China Town’, ook wij in Nederland.. toch lijkt het alsof je even in China bent als je die van Bangkok bezoekt. Veel smalle straatjes met Chinese eettentjes, winkeltjes en Chinese medicijnmannen. Dit is de grootste China Town ter wereld, buiten China.

 

thailand-4En dan heb je Bangkok gezien en start je rondreis door de rest van Thailand. Met Thailand online kun je je eigen Thailand reis samenstellen met bouwstenen (korte reisprogramma’s). Reis je eerst naar het noorden, het zuiden of combineer je je Thailand reis met Cambodja? De reisspecialisten kennen het land en adviseren je graag. 

Kerst curry op kokos strand met Thailand online