De Winter Efteling

Winter Efteling historie

Op 31 mei 1952 werd de Efteling officieel geopend. Generaties lang zorgt Pieck voor de feeërieke sfeer die kenmerkend is voor dit park. Het sprookjesachtige park in Kaatsheuvel trekt al jaren bezoekers uit het hele land en daarbuiten.

Opening: Winter Efteling

Het park is het gehele jaar open, toch wordt er in de winter extra aandacht besteed aan dit sfeervolle seizoen. Twinkelende lichtjes, kampvuren en ijspret domineren in dit seizoen het park. Naast de ‘standaard’ attracties biedt de Winter Efteling speciale winter attracties zoals een ijsbaan, een sneeuw-glijbaan en langlaufen.

Attracties Winter Efteling

Op de ijsbaan, het IJspaleis, kan je gedurende de Winter Efteling heerlijk schaatsen. Schaatsen hoef je niet zelf mee te brengen want die zijn daar te huur voor €4,50. Hou je niet van schaatsen, dan kan je ook genieten van het uitzicht met een heerlijke kop warme chocomel of een glaasje glühwein. Het IJspaleis is overdekt en voor het hele gezin geschikt.

Mocht je niet van schaatsen houden, kan je ervoor kiezen de lange latten onder te binden en een tochtje te maken op ‘t Hijgend Hert, de langlaufbaan die speciaal voor de winter efteling is aangelegd. De baan is in de open lucht, zodat je lekker kunt genieten van het winterse weer. Iedereen in het gezin kan meedoen!

In het Ruigrijk kan je genieten van een sneeuw-glijbaan, dat is pas op en top winters genieten. De sneeuw-glijbaan is onderdeel van Kinder Winter Wonderland.

Kinder Winter Wonderland

Ook aan de allerkleinsten is gedacht in de wereld van de sprookjes. Ook in het winterseizoen komen ze niks te kort in de Efteling. Sneeuwpoppen bouwen, glijden van de sneeuw-glijbaan en allerhande sneeuwpret zorgen voor een geslaagd bezoek aan de winter Efteling. Er is ook een mega springkussen. Ouders kunnen genieten van een heerlijke winterse versnapering terwijl hun kroost zich in de sneeuw vermaakt.

Winter Efteling tickets online bestellen

Openingstijden

De Winter Efteling is geopend van 8 november 2012 tot en met 3 februari 2013. Op doordeweekse dagen kan je er terecht van 11.00 tot 18.00. In het weekend is het park open van 11.00 tot 20.00. In de kerstvakantie gelden speciale openingstijden. De Winter Efteling is dan dagelijks geopend van 11.00 tot 20.00. Op 31 december sluit het park om 18.00

Toegangsprijzen

Een ticket voor de Efteling kost €32,- per persoon. Wanneer je online boekt geniet je meteen van korting. Kaartjes zijn namelijk iets duurder aan de poort. Naast een standaard kaartje kan je ook kiezen voor een iets uitgebreider kaartje waarmee je bijvoorbeeld ook een voucher ontvangt voor de giftshop.

Korting

Een zoekopdracht in een zoekmachine met de zoekopdracht Winter Efteling korting levert verschillende resultaten op. Er zijn verschillende actiesites die je gemakkelijk kan vinden door in Google bijvoorbeeld korting Winter Efteling in te voeren of een dergelijke term.
Het loont zeker de moeite om het internet eens af te struinen voor Winter Efteling korting.

Update 1: Winter Efteling korting met deze actiecode!

Op dit moment zijn we op de hoogte van een actuele kortingscode die €8,- korting per toegangskaartje oplevert. Met deze kortingscode krijg je zowel korting op de gewone- als de Winter Efteling.
Voer bij je bestelling de code ’60JR13′ om de korting te activeren. Deze kortingscode is te gebruiken tot en met 31 januari 2013.

Winter Efteling tickets online bestellen