Vakantie Bali 2017

Vakantie Bali 2017 – 3 keer Bali, net even anders

hotel-candidasa-pool_grootVakantie Bali 2017 – In ongeveer zeventien uur vlieg je van Amsterdam naar de internationale luchthaven van Bali in Denpasar, een drukke Aziatische stad waar weinig te beleven valt. Plan je een reis naar Bali? Kies er dan voor om ontspannen te starten op een van de stranden in het zuiden, of om direct door te reizen naar de rijstvelden van Ubud. De reisafstanden zijn relatief kort en de wegen goed begaanbaar. Na pak ‘m beet een uur check je in bij de receptie van je hotel. Wij bestelden onze eerste verse fruitshake en stippelden de route over Bali vast uit.

Vakantie Bali 2017 – Wandelen in Munduk
In de rustige binnenlanden van Bali ligt het dorp Munduk. Vanuit Ubud reis je hier in ongeveer drie uur naartoe. De rijstvelden maken onderweg plaats voor bergen en tientallen haarspeldbochten verder ben je er. Het dorp ligt vrij hoog en het klimaat is aangenaam. Trek er met een ervaren gids op uit en wandel dwars door de rijstvelden naar een tempel. Onderweg kom je langs houten huizen die op palen zijn gebouwd. In een van deze huizen hebben wij overnacht. ’s Morgens ploften we neer op de veranda met uitzicht over de vallei. Langzaam werden we wakker door de frisse berglucht en een kop verse koffie.

rijst

Snorkelen in Pemuteran
Reis vanaf de binnenlanden van Bali naar het noorden. De stranden aan deze kant van het eiland hebben zwart zand en zijn een stuk rustiger dan de zuidelijke badplaatsen. Vanaf Munduk reis je in twee uur naar de baai van Pemuteran. Stap in een vissersboot en dobber richting Menjangan-eiland. Met je snorkel en duikbril op plons je in de kalme zee. Zodra je naar beneden kijkt, zie je overal ondiepe koraalriffen. Een schildpad zwemt sloom voorbij, een kleine rog probeert zich te verstoppen in het zand en plots word je ingehaald door een school tropische vissen. Wij vergaten even alles om ons heen.

DCIM100GOPRO

Ongerepte oostkust
De oostkust van Bali is ruig. De zee heeft het grootste deel van de kust verzwolgen en voor fijne zandstranden moet je hier niet zijn. Toch is een bezoek aan deze plek zeker de moeite waard. Kom je vanaf de badplaatsen Pemuteran of Lovina? Volg dan de bochtige weg langs de noordelijke flank van Bali. Vissersdorpen wisselen zich af en grote golven breken tegen de ruige rotsen. Al snel laat je de drukke badplaatsen achter je. Wij sliepen in Candidasa, een vissersdorp met slechts een handjevol hotels. Slenter over de lokale markt en probeer een versgevangen visje. Ben je een duik- of snorkelliefhebber? Vanaf Candidasa bereik je gemakkelijk duikerswalhalla  Amed. Voor de kust is een scheepswrak tot zinken gebracht. Avontuur gegarandeerd!

DSCF6601

Reizen is jezelf verrijken. Weg van het standaard en dagelijkse ritme leer je anders tegen de wereld aan te kijken. Zo reizen de experts van Indonesie online, onderdeel van Riksja Travel, het liefst. Zij kennen Bali door en door en adviseren je graag uit eigen ervaring.

Tags:
,