Dutch Freeride Week: part 3

Nederlands kampioenschap freeride weer tijdens de Dutch Freeride Week.

Deze winter wordt het officiële NK Freeride voor de derde keer gehouden in het offpiste paradijs Tignes. De beste snowboarders en skiërs van Nederland zullen het hier weer tegen elkaar opnemen waarna de internationale jury de winnaar zal aanwijzen. Iedereen die het durft kan deze uitdaging aan gaan en kan mee doen aan het Nederlands Kampioen welke onderdeel is van de Dutch Freeride Week, de Freeride week valt komend jaar van 31 januari tot en met 5 februari. De week biedt een wintersport vol uitdagingen, kennisverbreding en plezier voor de ervaren en minder ervaren wintersporters. De freeriders kunnen uitdagende clinics volgen en kunnen hun plezier op met de gratis tests in het test center met de laatste freeride gear. Seminars over techniek en veiligheid completeren gezamelijk met het diverse avondprogramma het feest. Kortom: de Dutch freeride week is een complete festival week voor de off-piste fans die meer uit hun wintersport willen halen.

Het Franse Tignes huisvest voor de derde keer op rij de Dutch Freeride Week. Dit hooggelegen, sneeuwzekere dorp is uitgeroepen tot meest sportieve dorp van Frankrijk, en dat is terug te zien aan het skigebied zelf. Het is één van de grootste en beste skigebieden ter wereld en is een pure walhalla voor off-piste liefhebbers. Dit jaar reizen ruim 300 freeriders af naar Tignes le Lac, de thuisbasis van het evenement. Deze week bestaat onder meer uit een aantal (vriendschappelijke) wedstrijden. Zo kunnen de deelnemers op een veilige manier hun sprongen perfectioneren tijdens de ‘Airbag Challenge’ en strijden de moderne tourskiërs om de mooiste prijzen tijdens de ‘Freetour Trophy’ met verplicht brede ski’s onder de voeten en zonder spandex. Het hoogtepunt van de week is het Nederlands Kampioenschap Freeride wat officieel erkend is door de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), nationaal orgaan voor off-piste sport. Eén van Nederlands beste freeriders, Paul de Groot, is de grote winnaar binnen de categorie ‘ski-heren’ van afgelopen twee edities. De Groot liep in het voorseizoen een heupbreuk op, waardoor hij dit jaar mogelijk zijn titel niet kan verdedigen. De competitie is aankomende editie daarmee onvoorspelbaarder en spannender.

dutch freeride promo

SAFETY FIRST

Freeriden, of anders gezegd off-piste rijden, wint de afgelopen jaren enorm in populariteit onder skiërs en snowboarders. De Dutch Freeride Week ziet voor zichzelf een rol weggelegd om freeriders voor te lichten over veiligheid. Met een grote ‘Safety Seminar’ op de eerste zondag van het evenement, beoogt de organisatie een stukje bewustwording over te dragen aan de freeriders. Ook de andere activiteiten, zoals de Freetour Trophy, de clinics met gidsen en het Nederlands Kampioenschap Freeriden, zijn hier volledig op gericht. Met steun van grote partners als Peak Performance, de NKBV en Tignes zelf, hoopt de organisatie bij te kunnen dragen aan een veilige beoefening van de sport.

DUTCH FREERIDE WEEK

31 JAN t/m 5 FEB 2015

Tags: