Frommers Travel

Ben je op zoek naar een vakantie of wil je eens iets anders dan het gebruikelijke? Dan is Frommers.com de website die je daarbij helpt. Dit vakantie portal biedt een scala aan mogelijkheden, ideeën en informatie. Frommers.com is een reissite, die meer biedt dan de gebruikelijke informatie. De extra diepgang geeft ook inzicht in wat er te beleven is.

Frommers

De vakantie- en reisgidsen van Frommers bestaan al lang. Via het internet portal heeft men de bestaande informatie verder uitgebreid. Je kunt een reisgids bestellen, maar ook een hotel boeken. Je kunt een volledige beschrijving ophalen, waarin zelfs goede restaurants en de vele bezienswaardigheden benoemd zijn. Ook voor excursies kun je er terecht. Eigenlijk is het een soort van reisencyclopedie.

1957

Frommers begon in 1957 met de uitgifte van reisgidsen. Al snel werden deze in de Verenigde Staten bestsellers. De allereerste reisgids, die de heer Frommer publiceerde, heette “Europa voor 5 dollar per dag”. Een gids vol met tips, wetenswaardigheden en met de mededeling voor de Amerikanen dat zij zich Europa best wel konden permitteren.

Internet

Hedentendage kan men meer dan 3500 bestemmingen vinden op het internet portal van Frommers. Wat Frommer vanaf het begin wilde bereiken is dat de informatie, die men geeft, mensen de kans biedt een soort van ‘thuisgevoel’ te beleven. Alsof men er zelf woont en leeft. Zij bieden de mogelijkheid om vanuit jouw droom te werken en die om te zetten in werkelijkheid. Je eigen droomreis waar maken. Dat is het doel van Frommers. Ze maken daarvoor gebruik van de kennis, die bij lokale – en regionale mensen aanwezig is. Op die manier geeft men een inzicht in de omgeving, die overeen stemt met de werkelijkheid. De ervaring, die je op doet als je zelf de reis maakt, loopt dan ook parallel aan de reisbeschrijving, die Frommers vooraf gegeven heeft. Zo wordt een reis een ware belevenis.

Gebruiksvriendelijk

Het enorme aanbod aan beschrijvingen van steden en andere bestemmingen moet volgens Frommers voldoen aan een simpele eis. Het moet makkelijk toegankelijk zijn en dus gebruikersvriendelijk. Door naar Frommers Destinations te gaan en vervolgens een bestemming te kiezen krijg je een uitgebreide beschrijving, excursiemogelijkheden, hotelovernachtingen en vliegreizen ter beschikking. Daarna is het nog een kwestie van kiezen en boeken om aan de reis te kunnen beginnen. Uiteraard kun je ook de reisgids voor die stad of regio bestellen, die je ter plekke nog meer informatie zal verschaffen.