Google World Wonders Project

Haal de wereldwonderen in huis met Google.

Het World Wonders Project van Google maakt het nu mogelijk om alle wonderen van de wereld bij jou in de woonkamer te bekijken. Door de verfijnde techniek van Google Streetview is het mogelijk om de mooiste plekken op aarde te bekijken, er over te lezen en er over te leren. Van Pisa tot het paleis van Versailles, met het World Wonders Project van Google is geen wonder meer te ver.

In samenwerking met UNESCO, het World Monuments Fund en Cyark zorgt Google voor een compleet nieuwe wereld op jouw computer. De wereld is nu te ontdekken met een verfijnde 3D-technologie die jou elk mooi plekje op aarde laat zien. Door middel van foto’s, video’s en google streetview principe wordt het mogelijk de hele omgeving te ontdekken én hier over te leren.

Want het World Wonders Project gaat verder. Het is een uniek initiatief voor onder meer studenten, scholieren en geleerden. Via het project kun je van alles leren over de wonderen die onze wereld te bieden heeft. Leer over de geschiedenis, de cultuur en de bouwstijlen door de wonderen te ‘bezoeken’ op jouw computer. Je checkt plekken en culturen die je nog nooit heb gezien of waar je over hebt gelezen. Met het Google World Wonders Project gaat er letterlijk een nieuwe wereld voor je open. Het Google World Wonders Project is uitermate geschikt voor werkstukken, presentaties en haalt de hele wereld bij jou in huis. De site is eenvoudig in gebruik en biedt ook een verdeling in projecten. Zo worden er speciale projecten aangeboden gericht op geschiedenis of aardrijkskunde. Ook zijn er speciale handleidingen te vinden voor leraren waardoor het onderwijs een flinke stimulans kan krijgen. Leren wordt leuker met deze nieuwe digitale atlas van Google.

Google is de hele wereld overgegaan om Streetview mogelijk te maken. Door middel van camera’s op auto’s, fietsen en luchtfoto’s wordt de wereld digitaal in beeld gebracht. De weg die je in Streetview af kunt leggen is dus ook echt afgelegd door de mensen van Google. Deze innovatieve techniek zorgt ervoor dat jij je vakantieadres al kunt bekijken voordat je er echt bent geweest!

De wonderen in het project zijn gefilterd per land en op een digitale wereldbol te vinden. Ben je dus op zoek naar een stukje Italiaanse geschiedenis? Ga eenvoudig naar Italië toe en vind de informatie die jij nodig hebt. De wereld is nu te ontdekken met een simpele klik op jouw computermuis. Het Google World Wonders Project zet een nieuw wonder neer door vanuit jouw luie stoel de wereld te laten bezichtigen.

Ga naar het Google World Wonders Project