Hoe vind je goedkope vliegtickets ?

Hoe vind je goedkope vliegtickets?

Tips voor mensen die op reis willen maar geen zin hebben handenvol geld kwijt te zijn aan vliegtickets. Onder meer voor mensen die nog niet weten wat hun volgende bestemming is. Bij lowbudget of lowcost vliegmaatschappijen heb je niet het probleem dat enkeltjes vaak duurder zijn dan retourtjes (‘om het vliegtuig maar gevuld te krijgen’). Zo kan het lonen om een ‘kant en klare’ vakantie te boeken omdat deze goedkoper uitvalt. Dit artikel zal de vraag – hoe vind je goedkope vliegtickets? – voor u trachten te beantwoorden.

Vlucht boeken op internet

Een vlucht boeken op internet is tegenwoordig erg simpel; de vraag is alleen heb je wel de juiste prijs en hoe vind je goedkope tickets. Boeken is goed te doen, zorgen dat je niet voldoet aan te hoge prijzen voldoet is een moeilijker opgaaf. Je hier niet bij laten leiden door de zogenaamde vliegtickets vergelijkingssites is wel zo handig omdat zij vaak werken op commissie; beter kun je ook de sites van de airlines zelf checken. De lowbudget vliegmaatschappijen of de prijsvechters onder de luchtvaartmaatschappijen komen namelijk lang niet altijd voor in deze vergelijkers omdat ze niet over de gegevens beschikken. Daarom is het altijd belangrijk je eigen onderzoek naar de tickets bij de airlines zelf te doen.

Enkeltje boeken

Een enkeltje boeken bij een van deze prijsvechters zorgt ervoor dat je veel mogelijkheden hebt bij een terugreis, zo kun je van af een andere bestemming vliegen dan de heenreis. Een anders voordeel van de enkeltjes is dat je met een andere vliegmaatschappij zou kunnen terug vliegen die goedkope vliegtickets voor de terugweg aanbiedt. Vlieg je bijvoorbeeld met Vueling naar Valencia dan kun je er daar voor kiezen met bijvoorbeeld Transavia terug te vliegen; zo kun je snel veel geld besparen.


Schiphol? Eindhoven, Rotterdam, Maastricht, Brussel en Weeze zijn goede alternatieven

Veel prijsvechters (bijvoorbeeld Ryanair) vliegen van andere luchthavens dan Schiphol. Vertrekken van een andere luchthavens dan Schiphol kan je zo veel geld besparen. Let er wel op dat het je niet te veel tijd en geld kost aan bijvoorbeeld (trein)tickets naar bijvoorbeeld Düsseldorf.

Vliegen buiten Europa

Ook voor vluchten naar ‘buiten Europa’ zijn de ‘prijsgevechten’ losgebarsten. Zo vlieg je onder meer goedkoop van Europa naar Azië met AirAsia, China Airlines en bijvoorbeeld AirBerlin. Met TigerAirways reis je in Azië al wel vanaf €15,- per vlucht. Met AirAsia vlieg je bijvoorbeeld naar Singapore vanuit Indonesie voor €75,-

Goedkope tickets naar pakweg Australië? Een ticket naar Australië kom je op een boekingssite tegen voor zeg rond de €1000,- wil je echter goedkoop naar Australië vliegen dan loont het verder te kijken dan je neus lang is. Uit London vlieg je bijvoorbeeld al voor zo’n €400 naar Perth. Dan dus nog zo goedkoop mogelijk naar London een ticket vinden. Eventueel kun je ook via London naar Azië en via daar weer door naar Australië, als je overal dan een paar dagen blijft heb je al snel je eigen mini wereldreis.

AirAsia heeft al 5 jaar op rij de prijs World best low cost airline.

Een hele vakantie goedkoper dan vliegticket

Met wat speurwerk naar goedkope vliegtickets kun je ook overwegen om te zoeken naar gehele vakanties. Bij bijvoorbeeld vakantiediscounter – een site voor onverkochte zonvakanties – vindt je gehele all in reizen die goedkoper zijn dan een simpel ticket alleen, in principe hoef je dan nog niet eens in het resort of hotel te overnachten en je bent al goedkoper uit.

Skyscanner

Skyscanner is net wat handiger dan de andere reissites. Bij Skyscanner kun je namelijk veel dingen openlaten. Je hoeft niet in te vullen vanaf waar je wilt vertrekken, zo zie je ook of het al dan niet loont om vanuit een ander land te vertrekken. Ook kun je aangeven op welke datum je weg wilt zonder een bestemming aan te geven; vervolgens krijg je een overzicht met bestemming en kun je uitzoeken welke vliegtickets goedkoop zijn.

Toeslagen

Let bij het boeken van vliegtickets ook op toeslagen die al in- of exclusief zijn. In Europa heb je bijvoorbeeld milieutoeslagen en brandstoftoeslagen. Een toeslag op je creditcard kan ook gerekend worden, terwijl de totaalprijs al gegeven is.