Indoorskibaan in Nederland

Een klein laagje sneeuw kleurt Nederland op dit moment wit, de temperaturen dalen tot ver onder het vriespunt. Sommigen zullen met weemoed terugdenken aan de wintersportvakantie die inmiddels voorbij is, terwijl anderen uitkijken naar de wintersportvakantie die zij nog tegoed hebben. De pistes op, de ski’s of het snowboard onderbinden en met een flinke vaart de berg afsuizen. Komt het wintersportgevoel al terug? Waarschijnlijk klinkt het niet heel logisch, maar waarom ga je niet skiën in Nederland?

Indoor ski Nederland

Skiën in Nederland, tegenwoordig is alles mogelijk. De indoorskibanen in Nederland zijn drukbezocht, vooral in periodes als de kerstvakantie. De indoorskibaan geeft je de mogelijkheid de ski’s of het snowboard onder te binden en een poging van de berg te wagen. Indoorskibanen zijn niet anders dan kunstmatig gemaakte skipistes met echte sneeuw. De pistes zijn ingedeeld op breedte en hellingsgraad van de piste. Zo is de groene piste een skipiste met een hellingsgraad van tussen de 3 en 9 procent, een blauwe piste tussen de 10 en 16 procent, een rode piste tussen de 17 en 23 procent en de zwarte piste heeft een hellingsgraad vanaf 24 procent.

Naast de indoorskibaan zijn er ook skibanen buiten, zoals borstelbanen met een nagemaakte helling door middel van een band. De skipistes in de indoorskibanen zijn gemaakt om op deze manier op ieder moment te kunnen skiën in Nederland.

Oefenen in het skicentrum

Indoor ski is interessant voor beginners en (licht)gevorderden. Lichtgevorderden kunnen zelf een poging op de ski’s wagen, beginners kunnen rustig aan starten met een aantal lessen. Tijdens de lessen krijg je instructies van een skileraar, en het voordeel is dat je in kleine groepjes lest. Hierdoor is het gemakkelijker om direct aanwijzingen te krijgen.

Borstelbaan indoor ski

Het is niet alleen mogelijk om bij indoor ski van een skipiste te skiën of snowboarden, er zijn ook mogelijkheden om op een ‘draaiende band’ te oefenen, de zogenoemde indoorski borstelbaan. Dit is een lopende band van kunstgras. Doordat de lopende band continu beweegt, blijf je skibewegingen maken. Hierdoor heb je geen last van het nemen van liften en kun je continu meters maken. Voor elk niveau is er een mogelijkheid om te oefenen, de band is verstelbaar in snelheid. Dit is een van de beste manieren om door middel van indoor skiën of snowboarden het skiën/snowboarden onder de knie te krijgen.

Voordelen indoorskibanen Nederland

 • Een privé ski- of snowboardleraar
 • 365 dagen per jaar mogelijkheid om te skiën
 • Een indoorbaan waarbij meters gemaakt kunnen worden
 • Mogelijkheid tot betaalbare privé lessen
 • Alle niveaus zijn te beoefenen
 • Het geeft een goede voorbereiding voor de wintersport
 • Voor vrij skiën of snowboarden kun je gelijk terecht
 • Je bent niet afhankelijk van het weer
 • Regelmatige trainingsmogelijkheden

Prijzen lessen indoor ski

De prijs van de lessen voor indoor ski Nederland zijn zeer uiteenlopend. Zo kun je in SnowWorld een proefles nemen voor 8,50 euro per persoon. Op de indoor ski- en snowboardbaan in Rotterdam is dit 22,- euro. Indoor skibanen in Nederland bieden vaak een pakket aan met een aantal lessen, dit is in verhouding goedkoper en hierdoor zijn de technieken gemakkelijker te leren. Een pakket van 5 lessen is bij indoorski- en snowboardbaan Rotterdam al verkrijgbaar voor 132,50 euro. Bij SnowWorld Landgraaf is het mogelijk om een skiweekend te houden. Hierbij heb je op zaterdag en zondag per dag 3 uur les, en kun je overnachten in hotel Snowworld. Zo heb je alsnog een wintersportvakantie!

Vestigingen indoorski Nederland

Skiën in Nederland is heel goed mogelijk door de vele indoorskibanen in Nederland. In vele plaatsen zijn er borstelbanen te vinden. De overdekte skihallen zijn schaarser, er zijn “slechts” 26 overdekte skihallen in de wereld. Hieronder vind je een lijstje van overdekte skihallen in Nederland:

 • Snowworld Landgraaf
 • Snowplanet Spaarnwoude
 • Snowdome Den Haag
 • Snowbase Terneuzen
 • Snowworld Zoetermeer
 • Skidome Rucphen

In vergelijking met de overdekte skihallen, zijn er nog meer borstelbanen. Zo zijn er borstelbanen gevestigd in Dordrecht, Enschede, Oss, Soesterberg, Utrecht, Wijchen, Wassenaar en vele andere plaatsen.

Het is een oud gezegde, maar nog altijd goed toepasbaar: “Oefening baart kunst.” Om je kunsten op de wintersport te kunnen tonen, is oefening dus aan te raden. Veel oefenen werpt zijn vruchten af, dat is één ding wat zeker is. Alvast een fijne, goed voorbereide wintersportvakantie gewenst!

Tags: