Israëlisch Eilat!

Vakantie naar Eilat

Veel mensen zouden bij een vakantie niet direct denken aan Israël. Er doen nog al vervelende verhalen de rondte en het land komt meestal niet echt positief in het nieuws. Gelukkig is daar in Eilat helemaal niks van te merken. De populaire en spectaculair gegroeide badplaats ligt helemaal in het uiterste zuiden van Israël, waar je helemaal ontspannen kunt genieten van een perfecte strandvakantie.

De bruisende badplaats biedt alles wat je gewend bent van een vakantie in Europa. Een gezellig centrum met vele winkeltjes, restaurants en bars.Eilat 3 Daarnaast loopt er langs het strand aan de Rode Zee een prachtige boulevard vol met vertier, disco’s, winkeltjes, restaurants en alles wat je wenst op het gebied van toeristisch vermaak.

Hoe kom je er?

Vanuit Nederland vliegen steeds meer maatschappijen direct naar Eilat. Onder meer ArkeFly en Corendon vliegen naar Ovda Airport wat op zo’n 60 kilometer van Eilat ligt. Gemiddeld duurt een vliegreis ongeveer 4,5 uur, waarna een reis met de taxi of bus naar het hotel gemiddeld een uurtje in beslag neemt. De reis gaat dwars door een prachtig woestijnachtig landschap en de bergen die rond de stad liggen.

Eilat israel

Klimaat

Het klimaat van Eilat is perfect voor een zonnige vakantie. De zon schijnt er vrijwel altijd en de gemiddelde temperatuur ligt het hele jaar door rond de 30 graden. Door deze aangename temperaturen is de zee ook altijd lekker warm, ideaal voor duikers en snorkelaars, je boekt Eilat simpel bij Sunweb.

Beste reistijd

De beste reistijd voor een vakantie naar Eilat is voor de meeste mensen in de maanden oktober tot en met april. In de zomermaanden komt de temperatuur vaak boven de 40 graden uit waardoor het onaangenaam warm kan worden. Wanneer je natuurlijk houdt van extreem hoge temperaturen is dat geen probleem, maar over het algemeen is Eilat het beste te boeken als winterzon bestemming.
Hotel eilat

Uitstapjes

Wanneer je meer wilt zien dan alleen de badplaats zelf, is er rond Eilat genoeg te beleven. De meeste uitstapjes staan in het teken van de prachtige onderwaterwereld van de Rode Zee en de prachtige woestenij rond de stad.

Onderwaterwereld

Langs de kust van Eilat ligt een ruim 800 kilometer tellend koraalrif waar meer dan 600 vissoorten, zeeschildpadden en dolfijnen leven. Langs het koraalrif kun je prachtig snorkelen en duiken, maar ook zeevissen. Vanuit de badplaats gaan er dagelijks meerdere tochten de zee op opzoek naar dolfijnen, waar je in de meeste gevallen zelfs mee mag zwemmen. Wanneer je niet zo houdt van een boottocht kunt je altijd kiezen voor een tripje naar het nabij gelegen Underwater Observatory Marine Park. Hier leven veel van de dieren uit de zee in prachtige aquariums.

Eilat vakantie

Woestijn

De woestijn rond de stad is prachtig en uitgestrekt. Dagelijks gaan veel toeristen er met een 4-wheel drive of een kamelentocht op uit om deze prachtige vlaktes en bergen te ontdekken. Het is wel aan te raden om de tochten onder leiding van een gids te doen, verdwalen is namelijk zo gebeurd. Het is ook leerzaam om een gids mee te nemen, in de meeste gevallen kan deze veel informatie geven over het gebied.

Jordanië en Egypte

Eilat ligt op nog geen tien kilometer van de grenzen van Jordanië en Egypte. Vele excursies gaan dan ook deze landen in. Een aanrader is de Jordaanse stad Akaba, hier is veel moois te zien en het is maar zo’n 20 minuten reizen. Houdt er wel rekening mee dat je aan de grens opgehouden wordt door controles, het is daarom aan te raden om een excursie met reisleiding te boeken die je soepeltjes door de controles loodsen.

Boek hier je trip met Corendon