Stedentrips om Koningsdag 2017 te ontvluchten

De populairste bestemmingen om Koningsday 2017 te onvluchten

Iedereen in oranje kleding, de grachten overvol en overal vrijmarkten. Koningsdag is jaarlijks een van onze meest geliefde feestdagen. Uit onderzoek van KAYAK blijkt dat ook toeristen massaal naar de hoofdstad om deel te nemen aan het grote feest. Zo werd er in 2016 zelfs een speciaal feest georganiseerd voor toeristen die (vaak door oude reisgidsen) dachten dat ‘Queensday’ plaats zou vinden op 30 april.

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat:

  • Duitsers, Spanjaarden en Oostenrijkers de oranjekoorts het flinkst te pakken hebben
  • Veel Nederlanders de 50ste verjaardag van onze koning ontvluchten; er wordt 35 procent meer gezocht naar vliegtickets met een vertrekdatum vlak vóór Koningsdag
  • De goedkoopste vliegtickets om last minute Nederland te vermijden naar Kopenhagen (112 euro), Londen (113 euro) en Stockholm (116 euro) zijn

 

Top 5 nationaliteiten die naar Nederland reizen voor Koningsdag
Amsterdam is populairder dan ooit onder toeristen. Maar reizen zij ook speciaal voor Koningsdag af naar Nederland? Uit data van KAYAK.nl blijkt dat tickets naar Amsterdam met als aankomstdatum de dag vóór Koningsdag, 10 procent populairder zijn dan dezelfde tickets een week eerder. Het lijkt erop dat toeristen speciaal naar onze hoofdstad afreizen om het kroonjaar van onze koning mee te vieren. En dan zijn het vooral de toeristen uit Duitsland, Spanje en Oostenrijk die ons Koningshuis -of onze manier van feesten- een warm hart toe dragen. Ook Italianen en Fransen kunnen Nederlanders dit jaar tegen het lijf lopen op een vlooienmarkt of bij een poppodium.

Dit zijn de landen die het vaakst naar tickets richting Amsterdam zoeken voor Koningsdag 2017:

 

  1. Duitsland
  2. Spanje
  3. Oostenrijk
  4. Italië
  5. Frankrijk

 

Toeristen het land in, Nederlanders eruit

Hoewel buitenlandse toeristen op Koningsdag afkomen, lijken Nederlanders het land juist te ontvluchten door een lang weekend weg te plannen. De afgelopen periode zochten Nederlanders maar liefst 35 procent vaker naar tickets met de vertrekdatum woensdag 26 april (vergeleken met de andere woensdagen in april). Voor wie dit jaar geen zin heeft om zich in oranje kleding te hullen en de uitbundige massa juist wil ontvluchten, zocht KAYAK.nl uit welke bestemmingen het meest populair én last minute het voordeligst zijn. Het IJslandse Reykjavik lijkt de meest favoriete stad voor een citytrip, maar ook zonnige steden als Rome, Barcelona en Lissabon halen de top 10. De goedkoopste tickets scoren citytrippers richting Kopenhagen (gemiddeld 112 euro), Londen (gemiddeld 113 euro) en Stockholm (gemiddeld 116 euro). Hieronder een volledig overzicht van de meest populaire bestemmingen en de gemiddelde prijs van een retourticket:

 

 BestemmingGemiddelde prijs voor retourtickets (€)
1Reykjavik200
2Londen113
3Rome170
4Barcelona170
5Malaga202
6Lissabon197
7Stockholm116
8Nice147
9Kopenhagen112
10Berlijn122