Miami reistips – Alles wat je moet weten over Miami

Miami is een zwoele stad die een grote aantrekkingskracht uitoefent op toeristen. De redenen daarvoor hoef je echt niet ver te zoeken: zon, zee, strand, een bruisende lokale cultuur en bovendien nog eens een wereldstad ook: Miami combineert zo goed als alles wat je van een vakantie mag verwachten. Maar wat valt er zo allemaal te doen in de stad? Wat moet je weten over een vakantie richting het zuiden van Florida en wanneer is de beste reistijd voor Miami Een overzicht van de beste Miami reistips. 

Miami reistips – Miami bezienswaardigheden

De belangrijkste reden waarom je een bepaalde stad bezoekt is uiteraard om het gezien te hebben. Wat zijn ook Miami bezienswaardigheden die echt niet te missen vallen? Laten we daarbij meteen eerlijk zijn: het nachtleven in Miami is wereldwijd bekend. De Latino invloeden en de vele discotheken, bars en nachtclubs hebben van de stad een echte hotspot qua uitgaan gemaakt. Maar Miami heeft heus meer te bieden dan enkel feesten tot de vroege uurtjes.

South Beach
South Beach heeft zijn naam niet gestolen en kan je terugvinden in het zuiden van Miami Beach. Dit deel van de stad is voornamelijk bekend om de typische Art Deco stijl die hier hoogtij viert. Het is ook hier dat je de bekende Ocean Drive kunt vinden. De Ocean Drive is een weg die parallel loopt met de oceaan net aan het strand. Ben je op zoek naar mooie lijven of schitterende oldtimers? Het is op Ocean Drive dat de lokale bevolking er graag mee uitpakt.

Het strand van Miami Beach
Miami Beach is een indrukwekkend strand van maar liefst 19,2 kilometer lang. Als je trek hebt in wat zonnebaden of gewoon wenst te genieten van een parelwit strand en helder water is dit de plek om te zijn. Goed om te weten: topless zonnebaden is op de meeste plaatsen op Miami Beach toegestaan. Een vrij uniek feit in het anders puriteinse Verenigde Staten.

Coral Gables
Enkele van de meest interessante bezienswaardigheden van Miami kan je terugvinden in de wijk Coral Gables. Deze rustige woonwijk herbergt een aantal kleppers van formaat. Zo is er het Venetian Pool: het grootste zoetwaterbad in de Verenigde Staten en bovendien gemaakt in een oude steengroeve. Ook het Lowe Art Museum is een echte aanrader voor als je wat cultuur wenst op te snuiven. Werken van onder andere Monet, Picasso en Gaugin sieren de muren. Ook het Biltmore Hotel kan een leuke ervaring zijn: in dit luxe hotel passeerden tal van beroemde gasten de revue en een rondleiding is zeker aan te raden.

Miami reistips Coral Gables

Zoo Miami
De dierentuin van Miami is één van de grootste bezienswaardigheden tijdens een Miami vakantie en dat is enkel en alleen maar terecht te noemen. Het is niet alleen de oudste en grootste dierentuin van de stad maar is bovendien vrij uniek: het is de enige tropische dierentuin van de Verenigde Staten. Wil je wat exotische dieren bekijken die je in onze dierentuinen nooit terug zult vinden? Dan is de Zoo Miami de plek om te zijn.

Little Havana
Tijdens een Miami vakantie is Little Havana een must. Deze Cubaanse wijk vind je terug in het centrum van de stad en draagt niet voor niets de naam van de Cubaanse hoofdstad Havana. Zo goed als de hele bevolking hier is Spaanstalig en dat is dan ook de voertaal in deze wijk. In Little Havana hangt een ongelofelijke sfeer die je eens meegemaakt moet hebben. Ben je in Miami rond carnaval? Rep je dan naar Little Havana voor Calle Ocho: één van de grootste en indrukwekkendste carnavalsfeesten ter wereld.

Sport
Miami is een echte sportstad die in elke populaire sport in de Verenigde Staten wel een team actief heeft. Denk maar aan de Miami Heat in de nba, de Miami Dolphins in de NFL en ga zo nog maar even door. Een echte must is dan ook om een wedstrijdje van je favoriete team mee te pikken!

Miami reistips – beste reistijd Miami

De bezienswaardigheden en mogelijkheden tot uitstapjes is natuurlijk niet de enige Miami informatie die belangrijk is voor een trip. Het weer is minstens een even belangrijke factor: je wilt immers toch niet aankomen en geconfronteerd worden met een situatie zonder zon? Voor het Miami weer zijn er enkele richtlijnen om te onthouden. Eerst en vooral loopt het orkaanseizoen van juli tot december. In deze periode kan de stad geconfronteerd worden met orkanen en tropische stormen. Nu moet je je absoluut niet laten afschrikken door die benaming: de kans dat je er tijdens jouw reis mee geconfronteerd zal worden is wel echt klein. Bovendien liggen de temperaturen in deze periode altijd tussen de 25 en de 35 graden. Waar je wel rekening mee moet houden: regenbuien zijn niet te vermijden tijdens het orkaanseizoen.

Tijdens de wintermaanden is het weer in Miami dan weer stabiel te noemen. De temperatuur ligt gemiddeld vast rond de 20 à 25 graden maar ’s avonds durft het al wel eens koeler te worden tot zo’n 10 graden. Het is vanaf mei dat het weer instabiel begint te worden en je perfect enkele dagen regen kunt afwisselen met enkele dagen verzengende zon.

Miami reistips beach

Miami vliegtickets

Miami is gemakkelijk met het vliegtuig te bereiken en voor de vlucht zelf mag je rekenen op zo’n 9 à 10 uur. Miami vliegtickets zijn bovendien gemakkelijk te verkrijgen via Tui die elke dag wel vluchten naar deze bruisende stad aanbiedt. Wat de prijs betreft zal het je plezieren dat Miami één van de goedkopere bestemmingen in de Verenigde Staten is om met het vliegtuig naartoe te trekken. Waarom nog wachten dus?