Ontdek Ethiopië

Reizen door Ethiopië is een unieke ervaring. Het Afrikaanse land kent een rijke cultuur, waarin invloeden van de geschiedenis, de verschillende culturen en stammen elkaar ontmoeten. Ontdek Ethiopië met deze 5 tips.

 

 

1. Addis Ababa

Addis Ababa is een stad waar tegenstellingen elkaar ontmoeten. Karakteristieke Afrikaanse markten worden afgewisseld met luxe boulevards. Addis Ababa is met een geschiedenis van slechts honderd jaar een jonge stad, maar draagt desondanks sporen van het verleden. Zo vindt men in de oude wijk ‘Piazza’ diverse Italiaanse invloeden, een herinnering aan de korte periode dat de Italianen over Ethiopië heersten. Ook de schitterende ‘Entoto Maryam’ kerk is de moeite van het bezichtigen waard. Het nationale museum bevindt zich eveneens in Addis Ababa.

2. Gondar

Het oude Gondar wordt gekenmerkt door indrukwekkende paleizen en rijk versierde kerken. Niet voor niets staat deze stad bekend als ‘de zetel der koningen’. Als de nacht over de stad Gondar valt, klinken de klanken van live-muziek door de straten. Het perfecte moment om, in een van de vele bars die Gondar telt, kennis te maken met de traditionele Azmari-dans.

gondar ethiopie

3. Het Mago National Park

Het Mago National Park biedt avontuurlijke reizigers de kans om kennis te maken met het Afrikaanse landschap en haar wilde dieren te ontdekken. Het landschap van het Mago National Park bestaat uit woestijn, savanne en heuvels. Verschillende rivieren doorkruisen het park, waar de gazellen grazen en vogels de hemel sieren.

4. Lalibela

Het pelgrimsoord Lalibela staat bekend om haar schitterende kerken, die uit de rotsen zijn gehakt. Lalibela wordt ook wel ‘het achtste wonder’ genoemd. Wie deze prachtige stad bezoekt, zal ontdekken waarom Lalibela deze naam draagt. Niet voor niets prijken verschillende kerken op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

lalibela ethiopie

5. Het Siemgebergte

Rondreizen door het ruige Siemgebergte levert een aaneenschakeling van ontmoetingen met typisch Afrikaanse dorpen en verschillende stammen op. Het gebied is voor een deel onbereikbaar met moderne vervoersmiddelen, maar dat geeft een reis door dit gebied alleen maar meer charme. Ongestoord genieten van de natuur en de schitterende uitzichten, om in elk volgend dorp een stuk van de Afrikaanse cultuur te ontdekken. Sluit een stevige wandeling door dit ruige gebied af met een typisch gerecht uit Ethiopië: de ‘injera’, een koude pannenkoek, die wordt gebakken van de typische Ethiopische graansoort ‘Teff’.