Reis annuleren? Tips betreffende je reisverzekering.

Ik ga op vakantie en neem mee: een reis- en annuleringsverzekering!

Als de vakantie geboekt is, begint vanzelfsprekend ook de voorpret. Welke stranden wilt u bezoeken, zijn er bepaalde hoogtepunten die u gezien moet hebben en welke restaurants worden aangeraden? Het is erg belangrijk dat u ook voorbereid bent op andere zaken. Want wat als u uw camera even uit het oog verliest of u medische hulp nodig heeft? Of u door onvoorziene omstandigheden niet op vakantie kunt gaan? Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent!

Annuleringsverzekering

Als u uw geplande vakantie onverhoopt af moet zeggen, komt een annuleringsverzekering goed van pas. U krijgt dan een groot deel van de reissom terug. Ook als u onverwacht eerder terug moet komen, wordt het resterende deel van de vakantie vergoed. Overlijdt er iemand in uw naaste familie of moet u wegens ziekte terugkeren? Zorg dat u dit kunt aantonen; pas dan keren verzekeraars uit.

Een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering?

Bij uw reisverzekering kunt u vaak direct een annuleringsverzekering afsluiten. U kunt zowel voor een kortlopende als een doorlopende annuleringsverzekering kiezen. Het voordeel van een doorlopende verzekering is dat u het hele jaar door verzekerd bent, ook als het een weekendje weg betreft. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u af voor de periode waarin u op reis bent.
Weeg de kosten en de duur van uw vakantie goed tegen elkaar af. Voor een trip van enkele dagen kan een annuleringsverzekering minder interessant zijn dan voor een verre reis.

Voorwaarden en premies

Voor alle verzekeringen geldt: lees de voorwaarden goed door en neem bij twijfel contact op met de verzekeraar voordat u een verzekering afsluit. Ga na welke schade wel of niet gedekt wordt. Dit is afhankelijk van de reis die u gaat maken:
– Is de verzekering alleen geldig in Europa of ook daarbuiten?
– Gaat u een gevaarlijke sport beoefenen tijdens uw vakantie?
– Verblijft u een lange periode in het buitenland?
– Betreft het een dure vakantie?

Dan is de kans groot dat u een aanvullende verzekering nodig heeft. Ga dan ook niet voor de voordeligste premie, maar kies de verzekering met de voor u belangrijke voorwaarden. Zoek bijvoorbeeld ook uit of de kinderen meeverzekerd zijn en voor welk bedrag u verzekerd bent. Dat verschilt vaak per verzekeraar.
Heeft u een annuleringsverzekering afgesloten? Controleer uw polis dan goed en bel nog even met de verzekeraar als er iets onduidelijk is.

Zo weet u precies waar u aan toe bent en kunt u onbezorgd uitkijken naar uw vakantie!