Europese steden met meerdere vliegvelden: reistijd naar het centrum

Een stedentrip boeken blijft ontzettend populair! En als je dan een stedentrip boekt, dan wil je dit het liefste ook zo goedkoop mogelijk. Maar, heel veel Europese steden hebben meerdere vliegvelden, wat extra kosten met zich meebrengt Skyscanner zocht uit hoe je die extra kosten kunt vermijden. 
“Als je een lang weekend weg gaat naar een Europese stad, wil je zo optimaal mogelijk van je tijd genieten, en zit je niet te wachten op een langere reistijd dan je had ingeschat”, aldus Linda Hoebe van Skyscanner Nederland. Daarom geven wij inzicht in mogelijke extra kosten en reistijd van zes populaire Europese steden met meer dan één luchthaven.”

Londen

Als je naar Londen reist met het vliegtuig, heb je de keuze uit maar liefst vijf vliegvelden. Je kunt alleen voor de meest voordelige optie kiezen, als je volledig inzicht hebt in de bijkomende transportkosten. In sommige gevallen kan het bijvoorbeeld zo zijn, dat de meest voordelige reis naar Londen via luchthaven Stansted is. Maar als je daar de transportkosten naar het centrum van Londen bij optelt, kan het omgekeerde waar zijn (afhankelijk van vertrekdatum en vliegveld van vertrek).

Zie hieronder de transportkosten in £ naar centrum London
Zie hieronder een overzicht reistijd naar stadscentra Europese steden vermeld in minuten

Barcelona

Fijn, zo’n goedkope vlucht naar de vliegvelden Reus of Girona, maar voor de bus en trein ben je al snel €25 retour én gemiddeld anderhalf uur extra reistijd naar het centrum van Barcelona kwijt. Bedenk dus even goed, naar welke luchthaven je vliegt, voordat je je vliegticket boekt! Wil je zo snel mogelijk in de stad zijn? Kies dan voor vliegveld El Prat.

Rome

Als je een tripje naar de hoofdstad van Italië boekt, heb je twee keuzes: je vliegt op Ciampino of Fiumicino. Ciampino ligt iets dichter bij het centrum van Rome en dat levert een tijdsbesparing van maximaal een kwartier op. Er is geen prijsverschil in bus- of treintickets.

Milaan

Liefhebbers van Milaan hebben de keuze uit drie vliegvelden: Linate, Malpesa en Bergamo. Linate ligt het meest dicht bij de stad, de luchthavens Malpesa en Bergamo liggen wat verder weg. Bergamo wordt met name gebruikt door de budgetmaatschappijen, maar voor de transportkosten ben je dan vervolgens wel tussen de €10-20* kwijt.

Venetië

Voor een citytrip naar Venetië kun je kiezen tussen twee vliegvelden: Marco Polo, de internationale luchthaven en Venezia-Treviso (luchthaven van Ryanair vanuit Eindhoven). Neem in ieder geval geen taxi vanaf Venezia-Treviso naar het centrum van Venetië: daar betaal je de hoofdprijs voor. Er rijden geen treinen van het vliegveld naar het centrum, dus pak de bus of huur een auto als je ook de omgeving wilt verkennen.

Berlijn

Wordt het luchthaven Tegel of Schönefeld? Tegel ligt dichterbij het stadcentrum van Berlijn, maar als je de bus of trein naar Berlijn city pakt, is er niet zoveel prijsverschil in de transportkosten. Een taxi vanaf Schönefeld is wel dubbel zo duur.
Zie hieronder de transportkosten in € naar stadcentra vanaf de diverse vliegvelden