Reistips Argentinië

Argentinië is een gigantisch, maar veelzijdig land. Vooral vanwege de veelzijdige natuur is er eigenlijk voor iedereen wat te doen. Van Andesgebergte tot een bruisende metropool als Buenos Aires. Argentinië heeft het eigenlijk allemaal. Als je gaat rondreizen door het immens grote land, dan kan je de gigantische afstanden eventueel met een binnenlandse vlucht afleggen. Uiteraard is een auto bijna onvermijdelijk om de rest zelf af te leggen en afgelegen stukken van Argentinië te bereiken. Alleen zo bezoek je echt de pareltjes van dit prachtige land.

Buenos Aires

De meeste reizen beginnen in het bruisende metropool Buenos Aires. Het is de hoofdstad van Argentinië en bij de meeste reizigers staat de stad op hun verlanglijstje. De oude stad is vooral prachtig vol met stadspaleizen en gebieden dien doen denken aan Parijs. Nog romantischer is natuurlijk het leren van de Argentijnse Tango. In verschillende danscafés kan je lessen volgen. Het is wel slim om van te voren even te reserveren de lessen zijn uiteraard populair. Een aanrader om te bekijken in de stad is de oude wijk San Telmo. De huizen zijn bijna allemaal nog uit koloniale tijd. Vroeger stond de wijk bekend als een slechte wijk, maar tegenwoordig is het een rijke kunstenaars wijk.

Ontdek het ruige Patagonië.

Patagonië heeft geen grens vanwege het ruige gebied zijn er geen rechte lijnen. Niemand weet hierdoor waar dit prachtige natuurgebied ophoud te bestaan. Qua natuur is deze streek absoluut één van de hoogtepunten van Argentinië. Het gebied staat bekend om de indrukwekkende gletsjers waarbij met veel lawaai stukken vanaf vallen. Naast gletsjers kan je op zoek gaan naar walvissen, pinguïns en orka’s. Ze leven hier allemaal in het wild en onder begeleiding van een gids kom je ze in het wild tegen. Bezoek tevens het merengebied met diepblauwe meren afgewisseld met rotsvlaktes.

Mendoza voor de wijnliefhebber.

Wijnliefhebbers hebben natuurlijk al een reden om naar Argentinië af te reizen. Mendoza is het centrum van de Argentijnse wijnbouw. Je kan hier lokale boeren en wijngaarden bezoeken. Vooral de kleine boeren zijn een must. Je kan zo zelf nieuwe wijnen ontdekken. De meeste wijngaarden liggen aan de voet van de Andes wat ook nog eens een schitterend beeld geeft.

Salta geliefd onder reizigers.

Als je een rondreis gaat maken door Argentinië, dan mag Salta niet ontbreken op je lijstje. Het landschap verandert hier continue en telkens wordt je weer verrast door zoutvlaktes, hoogland, groene valleien en bergformaties. In de vruchtbare gebieden kom je niet alleen lokale Argentijnen tegen, maar ook Europese bevolking.

Watervallen van Iguazú.

Een natuurwonder die bij iedere reiziger op de bucketlist staat zijn de watervallen van Iguazú. De watervallen zijn bij elkaar bijna 3 kilometer groot en vallen 80 meter naar beneden. In totaal zijn er meer dan 300 verschillende watervallen te tellen. Ze liggen op het grensgebied van Brazilië en Argentinië. Een deel van de watervallen ligt dan ook in Brazilië. Rondom de watervallen liggen prachtige bossen met vlinders en bloemen.

Iberá-moerassen.

Iberá is een beschermd natuurgebied met prachtige waterplanten en diersoorten. Met wat geluk kan je tijdens een bezoek aan de moerassen wilde dieren spotten. Krokodillen en moerasherten lopen hier in het wild rond. Uiteraard mag je vanwege het beschermde natuurgebied alleen onder begeleiding van een gids het gebied bezoeken. De Engels sprekende gids laat je de mooiste plekjes in Argentinië zien.

Andesgebergte langs de grens van Chili.

Het Andesgebergte is absoluut een natuurbelevenis en bestaat uit één va de meest ongerepte plekken op de aarde. Kilometerslang kom je soms nauwelijks auto’s tegen. Er zijn zelfs dagen van totale verlatenheid langs de grens van Chili. Ontdek dit prachtige gebied als je een echte liefhebber bent van de natuur.