Reistips Egypte

Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en bestaat bijna volledig uit zand en woestijn. Om deze reden zijn vrijwel alle steden gesitueerd aan de rivier de Nijl. Egypte grenst aan de landen Libië, Soedan, Israël en Jordanië. Daarnaast ligt het land voor een groot gedeelte aan de Middellandse en de Rode Zee.

De Nijl

Al in de tijd van de Bijbel was de rivier de Nijl bijzonder belangrijk. Nog altijd is deze rivier een essentiële levensader voor de Egyptenaren. Afhankelijk van hoe er wordt gemeten is deze rivier zo’n 5500 tot 6695 kilometer lang. De aanwezigheid van de rivier zorgt ervoor dat Egypte toch een vruchtbaar land is waar veeteelt en akkerbouw prima gedijen. Ook voor toeristen is de Nijl een grote trekpleister. De Nijlcruises zijn de laatste jaren immens populair.

Egyptische Nijl

Toerisme in Egypte

Door de aanwezigheid van zeer veel historische bezienswaardigheden is Egypte een populair vakantieland geworden. Veel mensen vertrekken op reis naar Egypte voor een bezoek aan de vele pyramiden. Daarnaast is het in Egypte ideaal vakantieweer. Het is er vrijwel altijd warm en zonnig. Niet alleen het culturele aspect en het klimaat maken Egypte tot een favoriete vakantiebestemming, ook voor watersportliefhebbers is dit land ideaal. In de Rode Zee zijn diverse watersportmogelijkheden. Bovendien is het onderwaterleven hier werkelijk prachtig.

Bezienswaardigheden in Egypte

Wanneer je op vakantie gaat naar Egypte, zijn er een aantal plaatsen die je toch echt wel gezien moet hebben. Een aantal aanraders zijn wat dat betreft :
-De pilaar van Pompeius, een 30 meter hoog monument in Alexandrië.
-Het Nassermeer, een groot stuwmeer in het zuiden van Egypte.
-De Luxortempel, een zeer belangrijke tempel uit het Oude Egypte
-De piramiden, deze vind je verspreid door een groot gedeelte van het land.
-Het Katharinaklooster, een van de oudste en meest beroemde kloosters ter wereld.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Reistips voor een trip naar Egypte

Tenslotte nog enkele tips voor wanneer je op reis gaat naar Egypte:

-Fooien horen er in een restaurant helemaal bij. Deze fooien vormen zelfs een belangrijk onderdeel van de Egyptische cultuur. Dit geldt niet alleen in restaurants, maar eigenlijk overal waar iemand anders je een dienst verleent. In restaurants is een fooi van 5 tot 10 % gebruikelijk. Onder meer Sunweb heeft vaak goede aanbiedingen voor Egypte.
-Drink geen kraanwater, want dit is absoluut niet drinkbaar. Zelfs wanneer je water nodig hebt bij bijvoorbeeld tandenpoetsen wordt het drinken van leidingwater afgeraden. Hetzelfde geldt voor ijs dat gemaakt is van kraanwater. Koop gewoon een aantal flessen met mineraalwater, dat voorkomt een hoop problemen.
-Doe rustig aan. Er is in Egypte zoveel te bekijken dat je er moe van zou worden. Bovendien zijn veel mensen uit Europa totaal niet gewend aan de hoge temperaturen in Egypte. Probeer bezoekjes aan culturele hoogtepunten af te wisselen met ontspanning en rust.

Aanbiedingen voor vakantie Egypte