Reistips Italië

Italië als vakantieland; reistips

Italië is nog steeds een van de meest populaire vakantielanden. En dat is ook logisch, aangezien het voor ieder wat wils heeft. Of je nou graag aan het strand ligt, wandelingen door de heuvels maakt, musea wilt bezoeken of door pittoreske dorpjes wilt slenteren.
Iedereen heeft een eigen idee van zijn of haar droomvakantie. Hier zijn een aantal reistips bij een bezoek aan Italië.

Venetië

Bovenin Italië vind je Venetië. Venetië staat bekend als de stad van de liefde en romantiek met zijn kleine, krappe straatjes met oude klinkers. Venetië is een stad die volledig op palen in de zee gebouwd is en uit 120 kleine eilanden bestaat.

Uitgaan en shoppen is geen probleem in Venetië. Er zijn volop bars met live muziek te vinden en grote modewinkels. Ook zijn er veel kleine boetiekjes en meerdere keren in de week een grote markt.
Qua bezienswaardigheden is er in Venetië genoeg te zien. Denk aan het San Marcoplein en Canal Grande. Ook zijn er veel musea te vinden in Venetië.

Als je besluit Venetië te bezoeken zijn er 2 reistips die het allerbelangrijkste zijn, durf te verdwalen, juist in de kleine straatjes vind je prachtige gevels. En trek goede schoenen aan.

Tips voor Milaan

De volgende reistips voor Italië betreffen Milaan; deze stad staat bekend als de modestad. Alle grote ontwerpers hebben hier wel hun eigen winkel. Denk aan Prada, Dolce en Gabbana, Gucci, Armani en vele andere grote merken. Als je wilt shoppen in Milaan betekend het wel dat je met een lege portemonnee weer naar huis gaat.
Wil je dit niet, zijn er nog verschillende outletshops waar de vorige lijn verkocht wordt welke vele euro’s minder kost.

Toren van Pisa, Pisa

Het kan bijna niet anders dan dat je in Milaan van het nachtleven kunt genieten. Het nachtleven van Milaan bruist en ook daar zie je iedereen in de nieuwste, hippe kleding lopen. Discotheek Hollywood is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

Ook in Milaan zijn er verschillende musea te bezoeken waar allerlei kunst te zien is, variërend van moderne kunst tot beeldende kunst.

Een niet te missen bezienswaardigheid is de kerk Piazza Santa Maria Delle Grazie. In deze kerk hangt “het laatste avondmaal” van Leonardo Da Vinci. Wil je deze kerk bezoeken dan is het aan te raden van te voren te reserveren, anders sta je uren in de rij.

Cultuurstad Rome

Rome is de hoofdstad van Italië en een echte toeristenstad. Enkele reistips voor Rome kunnen zodoende ook niet ontbreken Veel historische monumenten zijn bewaard gebleven en daardoor is er van alles te zien.

Trevi fontein, Rome

Denk aan bijvoorbeeld het Colosseum, het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk.
De Trevi fontein is met zijn 26 meter hoogte 1 van de grootste fonteinen in Italië, vergeet bij een bezoek geen wens te doen.

Reistips Italië: Het Vaticaan

In Rome ligt het Vaticaan. Ook hier zijn genoeg bezienswaardigheden te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan de Sixtijnse Kapel. De Sixtijnse Kapel is de plek waar het conclaaf plaatsvind als er een nieuwe paus gekozen moet worden.
Ook kun je de Sint Pietersbasiliek bezoeken. Hier zijn veel grafmonumenten te vinden van vroegere pausen. Er is een mogelijkheid om de koepel te beklimmen. Eenmaal bovenin is er een schitterend uitzicht over Rome en het Sint Pietersplein. Meer over Vaticaanstad

Pompeï

De stad die getroffen is door een grote vulkaan uitbarsting van de Vesuvius is door de lava helemaal bewaard gebleven en staat op de UNESCO erfgoedlijst. Meer over Pompeii.

Haven Portofino Italië

Italiaanse eilanden; Sicilië

Sicilië is 1 van de eilanden die Italië rijk is. Met zijn geheel eigen cultuur een plek die je zeker bezoeken moet als je cultuur wilt snuiven.

Toscane

Toscane ligt vrij hoog in Italië en staat bekend op zijn heuvels. Je kunt hier heerlijk wandelen en van de rust en de ruimte genieten.

Italië is een heel erg veelzijdig land met vele historische schatten. Naast de grote historie bruist het ook van de cultuur in Italië. Een prachtig vakantieland waar je weken door kunt brengen. Heb je zelf nog reistips voor Italië of suggesties, voel je vrij om ze hier onder in de reacties achter te laten.

Goede aanbiedingen voor vakanties in Italië en vliegtickets voor Italië!:

Boek Vakantie Italië

Boek Vakantie Italië

Tags: