Reistips Lille

De hoofdstad van Frans Vlaanderen

Lille, ook wel bekend als Rijsel, is gelegen in Frans Vlaanderen en is een van de beste steden voor een weekendje weg. Op nog geen drie uur rijden vanaf Utrecht, bezoekt u gemakkelijk deze prachtige stad, wat niet voor niets de bijnaam van klein Parijs krijgt. Om uw bezoek aan Lille wat interessanter te maken; hier enkele tips:
U kunt uw reis beginnen op het ‘Grand Place’, zoals het bruisende plein middenin het stadscentrum door de inwoners genoemd wordt. Place du Général-de-Gaulle, de officiële naam van het plein, is waar het plein waar ook de inwoners van Lille samenkomen. Het plein in het midden van de stad biedt een perfecte uitvalsbasis om Lille te verkennen.

Palais des Beaux Arts

Wat zeker het bezoeken waard is, is het Palais des Beaux Arts, een kunstmuseum met een originele en bijzondere bouw. Wat u echt niet mag missen is echter de indrukwekkende binnenkant van het museum. U vindt daar prachtige schilderijen en verrassende plattegronden in reliëf. Tevens heeft het museum een zaal waar vaak grote tentoonstellingen zijn.
Loop zonder gids door het gebouw en vergeet ook de tuin niet waar u tientallen beeldhouwwerken vindt.

In de buurt van het Palais des Beaux Arts vindt u tevens een van de mooiste winkelstraatjes van Lille. Een H&M en V&D zult u hier niet vinden, de straat staat bekend om zijn authentieke familiebedrijfjes die de meest uiteenlopende diensten aanbieden. De lange straat telt bijna 200 winkels en is een van de meest bruisende in Lille.
Ook vindt u hier het theater Sébastopol op place Sébastopol. Hier kunt u genieten van allerlei optredens, zoals theaterstukken of operettes.

Grand Place, Lille

Als u na de bruisende winkelstraten toe bent aan wat ontspanning, kunt u terug naar het Grand Place en genieten van de geweldige sfeer die u daar vindt. Verder is de oude beurs, Vieille Bourse genaamd, een uitstapje waard. Dit is zonder enige twijfel het mooiste gebouwen die u in Lille zult vinden. Het wordt veelvuldig het Amsterdamse Koninklijk Paleis van Lille genoemd. Het gebouw beschikt over een prachtige binnenplaats en is een perfecte plek om even de drukte van de stad te ontvluchten en te genieten van de prachtige omgeving.

Het is tevens aan te bevelen om de straat uit te lopen richting de autovrije buurt. Op nog geen 100 meter lopen vindt u tientallen café-restaurants voor een breed publiek, voorzien van gezellige terrasjes. Het kan wel vechten zijn voor een plaatsje, zeker als het goed weer is.

Vanaf het terras kunt u genieten van de grote beroemde huizen, zoals Le Foy en la Chicorée.

Tags: