romantische vakantiebestemmingen in Europa

Top 10 romantische vakantiebestemmingen in Europa

 Je hebt vlinders in de buik, liefdesliedjes in gedachten en bent op zoek naar een romantische vakantie voor twee? Deze gevarieerde top tien van romantische bestemmingen in Europa geeft je ongetwijfeld volop inspiratie voor een droomvakantie naar een pittoresk stadje of een sprookjesachtige trip naar één van de bekende Europese steden van de liefde.

Minder bekende romantische vakantiebestemmingen in Europa

10. Polen is niet direct de eerste bestemming waar je aan zult denken bij een romantische vakantie. Wanneer je echter vanuit de eeuwenoude binnenstad naar één van de zandstranden van Gdańsk wandelt, dan wordt zelfs de grootste scepticus overtuigd van de romantiek die in deze Poolse stad in de lucht hangt.

9. Frankrijk daarentegen staat bij menigeen bovenaan de lijst met romantische landen, maar hoeveel mensen kennen Biarritz? Met slechts 25.000 inwoners is het stadje bepaald geen metropool, zodat je samen met je geliefde in alle rust vanaf één van de rotspartijen kunt genieten van het uitzicht op de hoge, wilde golven van de Atlantische Oceaan.

8. Voor een romantische vakantie dichtbij huis is Mullerthal de ideale bestemming. In dit oostelijke deel van Luxemburg kan je genieten van de vele bijzondere stadjes en tal van oude ruïnen, maar vooral van de prachtige valleien met buitengewoon romantische watervallen.

Lees ook: 5x bijondere airbnb plekken in Europa

Klassieke romantische vakantiebestemmingen in Europa voor stelletjes

7. De hoofdstad van Frankrijk ziet zichzelf ook graag als de hoofdstad van de liefde. Niet geheel onterecht, Parijs kent namelijk een onvergetelijke ambiance. Varend over de Seine of de stad overziend vanuit de Eiffeltoren hangt de romantiek als vanzelf tussen jou en je amour.

6. Vanuit de Pincio, een heuvel in het noordelijke deel van Rome kan je ‘s avonds de zon langzaam zien zakken boven de vele historische gebouwen die één van de oudste steden ter wereld kent. Vergezeld door je geliefde en een fles van één van de lokale wijnen, beleef je hier een romantisch moment dat jullie nog lang zal bijblijven.

5. Bij een romantisch bezoekje aan Wenen ligt een bezoek aan het indrukwekkende operagebouw of een tocht over de Donau voor de hand, maar vergeet ook niet om het Schmetterlingenhaus (Vlinderhuis) te bezoeken. In deze in het centrum van wenen gelegen tropische oase worden jij en je partner omringd door honderden vlinders van tientallen verschillende soorten. Niet voor niets is dit door glas omgeven huis een populair oord voor huwelijken.

romantische vakantiebestemmingen in Europa

Ideale vakantie voor twee vol romantiek

4. Londen is uiteraard de stad van de Big Ben, het Palace of Westminster en de Tower Bridge, maar één van de meest romantische plekjes in de Engelse hoofdstad is Hampstead Heath. In dit gigantische park vind je heel eenvoudig op één van de vele heuvels een plekje voor een onvergetelijk romantische picknick.

3. De Tsjechische hoofdstad is gebouwd bovenop zeven heuvels, zodat je bij een citytrip door Praag van het ene adembenemende uitzicht naar het andere loopt. Voor een romantisch diner bezoek je één van de vele Praagse restaurants met uitzicht op de bijzondere binnenstad.

2. De dwars door Boedapest lopende Donau is niet alleen indrukwekkend breed, maar vanuit deze rivier kan je ook tal van bijzondere bezienswaardigheden aanschouwen, waaronder het Hongaarse parlementsgebouw en de Burcht van Boeda. Wanneer de zon is ondergegaan, worden al deze plekjes verlicht door honderden kleine lichtjes, zodat een avondlijke boottocht over de Donau welhaast het toppunt van romantiek is.

Nummer één in de romantische vakantiebestemmingen in Europa – top 10

1. Een late boottocht door Boedapest is welhaast het meest romantische uitje, want uiteindelijk is niets romantischer dan een traditionele gondeltocht door de binnenstad van Venetië. De in rustig tempo door de Italiaanse stad glijdende gondel is ideaal voor een romantisch diner met kaarslicht dat jij en je partner nooit meer zullen vergeten.