Ski-app voor de wintersport

Ken je dat gevoel dat je zo vlak voor de vakantie wel zou willen weten hoe de pistes erbij liggen? Dat je benieuwd bent naar de liften die open zijn en wat de weersverwachtingen in de vakantie zijn? Je kunt natuurlijk alles op het internet zoeken.. maar waarom niet in één overzicht? Met de handige ski-apps bijvoorbeeld!

Wat is een app?


Een app wordt ook wel een applicatie genoemd. Je kunt het zien als een klein mini-programmaatje wat je op bepaalde smartphones kunt installeren. De meeste apps zijn geschikt voor Android, BlackBerry en iOs van Apple. Tegenwoordig kunnen bedrijven heel gemakkelijk een applicatie van hun bedrijf of website maken.
Voor de gebruiker is het zeer gemakkelijk, door even de ‘app’ te downloaden uit de ‘app-store’ ben je in een mum van tijd op de hoogte van alles wat je interesseert over het bedrijf of de website. Zo is er bijvoorbeeld de bekende app van de NS, met de actuele vertrektijden van de treinen. Een andere app is Wordfeud, een ietwat andere vorm van het bekende bordspel Scrabble, maar dan in smartphone-vorm. Een app is in de meeste gevallen gratis, af en toe komt het voor dat je een app voor minder dan 1 euro kunt kopen.

Wat kun je met een ski app?

Een ski-app is een applicatie waarbij je informatie verkrijgt over de wintersport. Door deze ski-app kun je met één klik op de knop zien wat de weersverwachtingen van jouw gebied zijn. Daarnaast kun je bijvoorbeeld het nummer van je skipas invoeren om te kijken welke afstand je afgelegd hebt. Wanneer je een update van je ski-app aanvraagt, zie je gemakkelijk via de ski app op je smartphone welke liften die dag geopend zijn. Daarnaast kun je bekijken hoeveel sneeuw er is gevallen en hoe de skiroute verloopt. Sommige ski-apps bieden als extra service een overzicht van ski-voorzieningen, zoals het verhuur van ski’s of snowboards en de dichtstbijzijnde skihotels.

Al met al is zo’n ski-app erg praktisch, aangezien je meteen up-to-date bent. Speciaal voor jou hebben wij de meest praktische en leukste 10 ski apps op een rijtje gezet. Rest ons alleen nog te zeggen: try and have fun with the ski-app!

Top 10 ski-apps
1. iSki

2. Ski and Snow Report

3. Salomon Powfinder

4. SkiTips1

5. Satski

6. Peakfinder

7. iTrailmap 3D

8. Realski

9. Ski Club Great Britain

10. The North Face

Tags: