8x bijzondere airbnb plekken in Europa

Een onderkomen regelen via particuliere verhuurders is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat geldt niet alleen voor de backpackers onder ons, ook stellen, vriendengroepen, zakelijke reizigers en gezinnen met kinderen boekten de afgelopen jaren steeds vaker een slaapplaats via een website die bemiddelt tussen particulieren.

Van alle websites die dit soort slaapplekken aanbieden is Airbnb veruit de bekendste. Op de website van Airbnb (www.airbnb.com) vind je unieke accommodaties bij mensen thuis – van huizen en appartementen tot boomhutten en zelfs iglo’s. Met een ruim aanbod (190 landen en meer dan 34.000 steden) is hier voor iedereen en voor elk budget wel iets te vinden.

Naast het zoeken van slaapplaatsen voor zakentrips en vakanties, gebruik ik de website van Airbnb ook af en toe om gewoon even lekker weg te dromen. Er zijn namelijk veel bijzondere plekken te vinden waar ik graag een keertje zou overnachten. Als je eenmaal een account hebt aangemaakt op de website van Airbnb kun je gevonden locaties bewaren in mappen die je zelf aanmaakt. En dus heb ik tegenwoordig een map met “droombestemmingen”. Ik weet niet hoe lang het nog gaat duren voordat ik deze locaties allemaal bezocht heb, want er komen steeds weer nieuwe bij. Maar voor dit artikel heb ik een keuze gemaakt uit mijn bijzondere plekken in Europa.

 

parijs 1

1. Woonboot aan de voet van de Eiffeltoren in Parijs
Iedere keer als ik door Amsterdam loop vraag ik me weer af of hoe het zou zijn om op een woonboot te wonen. In slaap vallen met het kabbelende geluid van het water op de achtergrond lijkt me heerlijk. Op mijn zoektocht naar droomplekken stuitte ik echter op een nog leukere locatie: een woonboot aan de voet van de Eiffeltoren in Parijs! https://www.airbnb.nl/rooms/237428parijs 2

2. Historisch kasteel in Engeland
In Engeland bestaan diverse mogelijkheden om te overnachten in een historisch kasteel. Dit kasteel is in zijn geheel te huur, waarbij het onderdak biedt aan 30 personen, Maar ook kleinere groepen kunnen afzonderlijke kamers huren. Het ontbijt is inbegrepen, avondmaaltijden kunnen eventueel ook verzorgd worden.
https://www.airbnb.nl/rooms/13253

engeland

3. Kubuswoning in het centrum van Rotterdam
Wie kent ze niet, de bekende gele kubushuizen in Rotterdam? Als kind fantaseerde ik er al over om hier te wonen, gefascineerd als ik was door de vorm. De scheve muren maken van dit huis een hele bijzondere plek. Daarnaast is de ligging in het centrum van Rotterdam ideaal, tegenover de Markthal en het station.
https://www.airbnb.nl/rooms/817858

rotterdam

4. Boomhut op het platteland van Noord-Italie
Deze bijzondere locatie is een kinderdroom die uitkomt. Een comfortabele boomhut met fantastisch uitzicht op de heuvels van het Italiaanse platteland. Dit onderdak is gesitueerd in een tuin van zo’n 18.000 vierkante meter met zwembad. Helaas niet geschikt voor gezinnen met kinderen (want maar twee slaapplaatsen) maar wel een unieke en romantische “hide away” voor stelletjes.
https://www.airbnb.nl/rooms/880308

italy

5. De klokkentoren van St Pancras in Londen
In de klokkentoren van het internationale St Pancras treinstation kun je een klein appartement met eigen keuken, zitkamer en badkamer huren. Het historische gebouw dateert van 1868 en is gelegen op loopafstand van diverse bezienswaardigheden. Wees gerust: er zit geen bel in de klokkentoren en de ramen zijn voorzien van driedubbele beglazing dus je kunt hier heerlijk slapen.
https://www.airbnb.nl/rooms/501171?s=tNQdxu2b

engeland st pancras

6. Slapen in een originele yurt in Dresden
Je hoeft niet helemaal naar Mongolie om te overnachten in een originele yurt! Deze grote vilten nomadentent staat net buiten Dresden en is voorzien van een traditionele Mongolische inrichting met rijkversierde meubels en linnengoed uit Mongolie. De accommodatie biedt plaats aan maximaal 6 personen maar het is mogelijk om er een extra tent naast te plaatsen.
https://www.airbnb.nl/rooms/180461

dresden

7. Windmolen voor twee personen in Portugal
Deze charmante windmolen is de ideale plek voor een rustig en romantisch uitje. De gerestaureerde windmolen staat op de top van een heuvel met een 360º uitzicht over het platteland van het westen van Portugal. Het mooie dorpje Turcifal ligt slechts 3 kilometer verderop, het strand op slechts 18 kilometer en zelfs Lissabon is in korte tijd te bereiken. https://www.airbnb.nl/rooms/590724

windmill

8. Een bus op het strand
Overnachten op Ibiza doe je helemaal in stijl in deze vintage postbus (1954) op het strand. De bus staat geparkeerd op de rotsen bij Cala Comte, vanuit hier heb je een spectaculair uitzicht op de oceaan en de beste zonsondergangen van Ibiza. Kaarsen, bloemen, champagne en een gezellig tweepersoonsbed maken het helemaal af. https://www.airbnb.nl/rooms/1415162

bus strand

 

 

 

Tags: