Top 10 bijzondere hotels

De meest rare en bijzondere hotels

Een overzicht van de top 10 bijzondere hotels samengesteld door Traveloo. We hebben een kleine verzameling gemaakt van bijzondere hotels, helaas hebben we buiten deze top 10 veel hotels moeten laten die toch eigenlijk een vernoeming waard. Deze zullen we onderaan alsnog via uitgebreidere websites plaatsen. Suggesties of aanvullingen die wij over het hoofd hebben gezien en die er absoluut in moeten staan? Suggesties zijn natuurlijk altijd welkom.

1. Kakslauttanen Hotel & Iglo dorp (Finland)

In het noorden van Scandinavië zit de bijzondere accommodatie van Kakslauttanen Hotel. Vanuit de Iglo’s bekijk je het Noorderlicht op één van de meest bijzondere plekken in Finland (Lapland) het resort is namelijk ook nog eens gevestigd in de buurt van het Urho Kekkonen National Park. Wil je nog meer informatie over het Kakslauttanen hotel?

Volg dan de link naar een uitgebreidere beschrijving, een inzicht in de prijzen en een check wanneer er plek is.


2. Gamirasu Cave Hotel (Turkije)

Het volgende bijzondere hotel ligt ook niet vreselijk ver uit de route; het Gamirasu Cave Hotel ligt in de buurt van Ürgüp in het midden van Turkije. Het Gamirasu Cave Hotel is een hotel waar je in ‘grotten’ slaapt, het hotel is uit vulkanisch gesteente gehouwen. Een comfortabel hotel waar het gesteente de temperatuur op een ideale hoogte houdt. De grotten waren vroegen onder meer een Byzantijns klooster en gaan zo’n 1000 jaar terug. Tot voor kort werden de grotten bij Gamirasu bevolkt door Christelijke monniken. Meer over het Gamirasu Cave Hotel

 

3. Green Magic Treehouses (India)

De Green Magic Treehouses hebben hun plek hoog in de bomen in Kerala India. De huizen zijn genesteld in het tropische regenwoud en komen compleet met telefoons en stromend water, en wanneer je op avontuur wilt zijn er de touwbruggen om op onderzoek uit te gaan. Het hotel is duurzaam opgebouwd uit eco-materialen en er wordt gebruik gemaakt van duurzame energie. Dit gecombineerd met de prachtige omgeving maakt het tot een uniek bijzonder hotel om te verblijven. Meer informatie over het Green Magic Treehouses Resort

 

4. Ice Hotel (Zweden)

Het Ice Hotel is gevestigd in Zweden en beslaat 6000 vierkante meter, een hotel opgebouwd uit sneeuw en ijs. Gasten slapen op een bed tevens gemaakt van sneeuw en ijs in een thermische slaapzak. Binnen in het hotel is de Absolut ICE bar te voor als het toch te koud dreigt te worden kun je je hier gelukkig nog aan de wodka laven om het wat warmer te krijgen. Meer informatie over het Zweedse Ice Hotel.

 

5. Magic Mountain Hotel (Chili)

Nummer 5 van de Top 10 bijzondere hotels is het Magic Mountain hotel gevestigd in het biologische Huilo Huilo reservaat in Chili (Patagonïe). Dit hotel met 13 kamers lijkt rechtstreeks uit ‘Middle earth’ te komen. Dit groene bergachtige hotel waar je binnenkomt via de touwbrug is het basiskamp voor veel ecotoeristen die een bezoek komen brengen aan de gevarieerde flora en fauna in Chili. Natuurlijk is er binnen gewoon een bar, een restaurant en een sauna. Buiten kun je ook nog gebruik maken van de Hottubs. Meer over het Magic Mountain hotel

 

6. The Hobbit Motel (Nieuw-Zeeland)

En als we dan toch bij Middle Earth zijn beland, kunnen we net zo goed naar het Hobbit Motel in Nieuw Zeeland te Woodlyn Park in Waiton. Het Hobbit Motel is natuurlijk geïnspireerd op de boeken van Tolkien en de films van Lord of the Rings. In The Hobbit Motel krijg je een warm en huiselijk gevoel, beschikt over een bar, restaurant en voor vermaak is er Billy Black Cultural show. Aanrader voor Lord of the Ring films fans!

7.The Everland Hotel (overal)

Het Everland Hotel is een ‘concept hotel’ van twee Zwitserse designers. In dit hotel is er slechts 1 kamer, met king-size bed, badkamer en een lounge. Het unieke aan het Everland Hotel is dat het steeds ergens anders staat. Het hotel is verhuisbaar; zo heeft het lang op een gebouw tegenover de eiffeltoren gestaan, maar ook in Yverdon, Leipzig en aan een schitterend meer. Helaas is het Everland Hotel niet meer te reserveren en stopt het. Nu afwachten of er een nieuw dergelijk initiatief komt. Meer over het Everland Hotel.

 

8. Palacio de Sal (Bolivia)

Het Palacio de Sal is een hotel – spa & golf course nabij Colchani, Bolivia. Het bijzondere aan het Palacio de Sal is dat het helemaal is opgebouwd uit zout. Muren, plafond, vloeren en een groot deel van het meubilair en decor is allemaal gebouwd van zout. Daarmee was het het eerste hotel van zout. Bijna hetzelfde idee als het Ice Hotel in Zweden dus, hoewel je hier temperatuurtechnich gezien iets meer comfort zal genieten. Meer over Palacio de Sal.

Wanneer je zelf weggaat kun je ook bjvoorbeeld zelf je woning verhuren.

9. The Giraffe Manor (Kenia)

De Giraffe Manor is een gebied van 12 hectare privéland in de buurt van Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Het in de jaren ’30 gebouwde boutique luxe hotel heeft de tand des tijds weerstand, maar nog wel de charme van die tijd. De Giraffe Manor is ook, zoals de naam al doet vermoeden het woongebied van een kudde giraffen (Rothschild). Dus het kan zijn dat als je hier rustig zit te ontbijten dat giraffen even binnen komen kijken en mee-eten. Naast giraffen zijn er nog veel meer verschillende diersoorten op dit landgoed, bijvoorbeeld dik dik’s en meer dan 180 soorten vogels. Meer over de Giraffe Manor.

 

10. Can Sleep (Lake Standerborg, Denemarken)

Om de top 10 bijzondere hotels af te sluiten gaan we weer naar een hotel welke wat dichter in de buurt is. Bij Lake Skanderborg in Denemarken is het mogelijk om overdag te drinken uit, en ‘s avonds te slapen in een bierblik. Bij Lake Skanderborg in Denemarken staan 121 gigantische Royal Unibrew bierblikken (beter bekend als de Can Sleep) waar je in kunt overnachten. Echter is dit maar 1 maand per jaar mogelijk; tijdens het Skanderborg Music Festival in augustus, dit jaar heb je dus net je kans gemist. Meer informatie over de Deense Can Sleep

 

 

Gerelateerd:
World’s 20 Craziest Hotels