Top 5 kindvriendelijke campings Frankrijk

Waarom Frankrijk bij een familievakantie?

Franse campings zijn over het algemeen erg familie- en kindvriendelijk en het verblijven op een camping is vaak een ‘portemonnee-vriendelijke’ manier van vakantie vieren. Veel van de Franse ‘attracties’ zijn gemakkelijk vanaf de Franse campings te bezoeken; denk aan de vele thema-parken, het mooie platteland en stranden, het glamoureuze Zuid-Frankrijk en het prachtige Parijs. Met dit in het achterhoofd hebben we een overzicht gemaakt van 5 van de meest kindvriendelijke campings Frankrijk.

Faciliteiten op Franse Campings

Veel van de populaire campings en vakantieparken hebben tegenwoordig superfaciliteiten op hun terrein, zwembaden, glijbanen en kinderentertainment programma’s zijn eerder gewoon dan een unicum en veel van de campings en vakantieparken beschikken tegenwoordig ook over veel sportfaciliteiten, opgebouwde (luxe-) tenten, stacaravans en dergelijke. Sommigen hebben zelfs wellness-centra en een spa.

Kindvriendelijke campings

Kinderen zijn dol op de vrijheid die campings en vakantieparken ze bieden. Ze vervelen zich niet snel met faciliteiten als zwembaden, entertainprogramma’s en tientallen anderen kinderen om mee te spelen. De programma’s worden vaak aangeboden naar leeftijdsgroep, dus de kans op verveling wordt daardoor nog verder gereduceerd en zo kunnen ze gemakkelijk mengen en nieuwe vrienden maken bij bijvoorbeeld ‘Kid clubs’.

Ideale vakantietijd kindvriendelijke vakantie

De zomer is het beste voor Franse kindvriendelijke campings; veel van de campings zullen dan lekker vol zitten. Hoe verder naar het Zuiden je gaat in Frankrijk hoe ‘zonzekerder’ je bent.

Familie accomodatie

In accomodatie valt ook nog een groot verschil te maken, van simpele basic tent tot de laatste luxe stacaravan’s of appartementen op vakantieparken. Met Suncamp is het zelfs mogelijk in een boomhut te zitten. Het ligt maar net aan de wensen van jou en de kinderen, worden de kinderen wat groter dan is een grotere accommodatie wellicht ook wel zo prettig.


Top 5 kindvriendelijke campings Frankrijk

Er zijn letterlijk honderden campings in Frankrijk die kindvriendelijk zijn en de faciliteiten variëren daartussen enorm. De suggesties voor meest kindvriendelijke campings van Frankrijk die wij leveren zijn campings met hele goede familie faciliteiten, helaas weten we niet alles over kindvriendelijke campings in Frankrijk!


Chateau des Ormes, Dol de Bretagne

Chateau des Ormes is gelegen in een prachtig bosachtig gebied met een kasteel wat over de camping waakt. Het is één van de mooiere en luxere familie campings van Frankrijk. Met de familie zit je hier in een tent, een (sta)caravan of de nieuw geïntroduceerde ‘boomhuizen of boomhutten’. Kinderen moeten wel boven de 8 jaar zijn om hier te mogen verblijven in de boomhut. De faciliteiten zijn simpelweg indrukwekkend met onder meer kids clubs, verschillende sportfaciliteiten, een ‘waterpark’-achtig zwembad en een eigen 18 holes golfbaan.

In dit artikel tref je meer informatie over kindvriendelijke campings in Spanje

Aanbieders met vaak hele goede deals voor leuke zonnige familievakanties zijn onder meer Arke en Sunweb. Het overzicht aan familievakanties van Arke vind je hier.

La Croix du Vieux Pont, Berny Riviere

Dit vakantiepark is prachtig gesitueerd in de buurt van een stromende rivier, ideaal voor kinderen en er is een speciaal speelpark en onder meer 3 zwembaden waarvan één met een (dicht) schuifbaar dak en een ander met glijbanen. Verder zijn er meren, prachtige boswandelingen, kids clubs en goede sportfaciliteiten. Tevens is Parijs in de buurt, wat niet alleen een geweldige stad is maar ook nog ééns betekent dat u op steenworp afstand van onder meer DisneyLand Paris zit. De mogelijkheid om naar het Asterix en Obelix thema park te gaan bestaat ook maar aan de andere kant zijn er ook mogelijkheden tot bijvoorbeeld champagne en wijnproeverijen in de buurt. Ook dit park heeft opties tot de eerder genoemde boomhutten. La Croix du Vieux Pont is zeker één van de meest kindvriendelijke campings in Frankrijk!

La Garangeoire, St Julien des Landes

De camping La Garangeoire is gelegen in de Vendee waar de golven van de Atlantische Oceaan veel uitdagingen bieden voor watersportenthousiastelingen, de geweldige stranden, het goede aangename klimaat in combinatie met de vele dingen die er te doen zijn voor het gehele gezin maken het tot een ideale vakantiesport. Het is gelegen tussen allerlei meren, ligt dichtbij het strand, heeft goede sportfaciliteiten, verder kan je hier onder meer varen en vissen. Ook zijn er nog kids clubs en verschillende zwembaden (parken) aanwezig.

La Baume, Frejus, Franse Riviera

Dit is een levendig en mooi park met veel verschillende goede faciliteiten met onder meer 2 zwembaden met grote glijbanen. Er is een nieuw indoor zwembad, er zijn tennisvelden aanwezig, nabijgelegen stranden, speelparken voor kinderen en het is gevestigd in de buurt van het leuke stadje Frejus. Hier is ook heel veel te doen om de omgeving met de kinderen. Een kindvriendelijke camping in Frankrijk boek je via deze link bij La Baume.

Camping Les Ecureuils, Biscarrosse

Om deze top 5 kindvriendelijke campings in Frankrijk af te sluiten trekken we naar Biscarrosse. Gelegen boven Mimizan en onder Bordeaux aan de Atlantische Oceaan. Biscarrosse ligt tussen 2 meren, vlakbij de zee. De camping Les Ecureuils is een levendige kindvriendelijke camping met veel sportfaciliteiten; er is onder meer een minigolf, een zwembad, volleybalvelden, tennisbanen, thema avonden in het bar-restaurant, een enthousiast animatieteam en nog veel meer. Kijk voor meer informatie over deze camping op de site van Les Ecureuils.

In dit overzicht van kindvriendelijke campings in Frankrijk hebben wij natuurlijk lang niet alle relevante campings op kunnen nemen. Maar heeft u een suggestie over een camping die er echt bij hoort, ontvangen wij die natuurlijk graag van u.