Treinvakantie: InterRail

InterRail; per trein door Europa

InterRail is de manier om door Europa rond te trekken met de trein. Met InterRail trek je ontspannen en op jouw manier Europa door, is er korting voor jongeren t/m 25 jaar en heb je een ruime keuze uit 30 Europese landen om te bezoeken.

Wat is InterRail

InterRail is relatief voordelig rondzwerven door Europa per trein, voor een aantal dagen, weken of bijvoorbeeld een maand reis je het continent door en kun je zelf kiezen wat je volgende bestemming is. Met een InterRail pass is het een typisch gevalletje rugzak op en gaan! De InterRail pas brengt hier en daar nog wel wat ‘geregel’ met zich mee als het gaat om de hogesnelheidstreinen van bijvoorbeeld NS hispeed; deze moeten van tevoren wel gereserveerd worden; 2 van de reserveringen kunnen vooraf de rest zul je onderweg moeten maken.

Welke InterRail pas?

Er zijn verschillende InterRail passen. Naast de InterRail Global Pass heb je ook de InterRail One Country passen.

InterRail Global Pass

Met de InterRail Global pas ligt het Europese continent helemaal voor je open, weet jij nog niet waar je heen gaat, ben je flexibel en avontuurlijk en twijfel je nog of je langs Zweden of Italië wilt of juist allebei dan belooft InterRail Global Pass een mooie trip. In Zweden is het ook een waar shopping paradijs met grote spelers als Nelly en Zalando die daar van dan komen. Een InterRail Global pas heb je al voor 5 dagen reizen (binnen 10 dagen) vanaf €175,- euro; natuurlijk kun je de tickets weer zo gek maken als je zelf zou willen. De InterRail Global Pass krijg je nu met behoorlijk wat korting. Zo krijg je 50% korting op de retourreis naar de Nederlandse grens, gelden er speciale tarieven voor jongeren van 12 t/m 25 jaar, reizen kinderen onder de 4 gratis en tot 11 jaar krijg je 50% kortingen. Meer informatie over de InterRail Global Pass prijzen staat in dit overzicht

Het InterRail landenoverzicht voor de Global Pass.

InterRail One Country Pass

Heb je een meer gestructureerde reis op het oog en denk je je meer te focussen op één specifiek land om uitvoerig te ontdekken. Dan is de One Country Pass waarschijnlijk de betere beslissing. De One Country Pass is reeds beschikbaar vanaf €36,- voor een rondreis van 3 dagen. Een van de voorwaarden aan een InterRail One Country Pass is wel dat er binnen 1 maand gereisd moet worden. De InterRail One Country Pass heeft 5 prijsniveau’s; de prijsniveau’s verschillen per land, zo is Frankrijk duurder dan pakweg Bulgarije. De pas is geldig in dezelfde landen als de de InterRail Global Pass op de landen Montenegro en Bosnië na.

Korting met de InterRail One Country Pass? Ja; in veel landen krijg je met de InterRail pas korting op het reizen met ferries, veel privéspoorwegen geven tevens kortingen op houders van de InterRail One Country Pass. Meer over de InterRail One Country Pass.