Universele Reistips!

De beste reistips en voorbereidingen van een reis vindt u op het internet. Met deze reistips kunt u in ieder geval een hoop zorgen opzij zetten. Het aanbod aan tips, aanbiedingen en andersoortig advies op het internet is tegenwoordig enorm, hier een paar ideeën:

Adressen

Recensies van onder meer hotels, restaurants, clubs, shops en bars zijn op veel plekken te vinden. Veel aangeraden onafhankelijke sites zijn onder meer concierge.com, frommers.com, couchsurfing.org, shoestring.nl en reishonger.nl. Stuk voor stuk erg interessante maar ook zeker informatieve sites met veel handige traveltips en ‘must sees’. Voor reizen naar New York bestaat er een gratis initatief van The Big Apple Greeter waarmee u rondleiding krijgt van een New Yorker door zijn/haar stad.

Creditcards

In het buitenland is het in ieder geval erg gemakkelijk om een creditcard mee te nemen, hoewel bijna overal tegenwoordig met pin kan worden betaald. Wanneer u af rekent met een creditcard dan bent u nl. tevens direct verzekerd, en stel dat u uw pinpas kwijt raakt of deze onverhoopt ergens niet geaccepteerd wordt, dan heeft u altijd uw creditcard nog achter de hand. De grootste creditcard maatschappijen zijn Mastercard, Visa en American Express, ook de Bijenkorf creditcard en de Flying Blue creditcard zijn veelgebruikte alternatieven. Vliegt u veel dan kunt u het beste gaan voor de KLM Flying Blue Creditcard

Trip Advisor

TripAdvisor is de grootste wereldwijde reissite, dus bent u benieuwd of de tips die u heeft gehad ook waar zijn? Check dan TripAdvisor over de waarheid met betrekking tot de door u ontvangen tips. Op TripAdvisor laat u zich adviseren door medereizigers over onder meer de leukste restaurantjes, kleine onontdekte plekken, schitterende duikplekken en riffen en meer relevante reisinformatie. U kunt ook de TripAdvisor App hier downloaden.

Checklist

Een uitgebreide checklist met alle zaken die u geregeld moet hebben voor uw vertrek als visum en inentingen vind u hier. Vergeet overigens bij het na gaan van de checklist en het inpakken van vakantiespullen ook niet het aankomende weer op uw plaats van bestemming te checken. Dat doet u bijvoorbeeld gemakkelijk bij weer.nl of de BBC variant er van.

Koffer

Wellicht een meer vrouwelijk fenomeen onder het reizend publiek, het toucheren van de rand van de koffer of het maximale gewicht wat je mee mag zeulen in een koffer van de vliegmaatschappij omdat anders het bagagepersoneel massaal met hernia’s te kampen krijgt. Op de website van onebag.com krijgt u advies over het inpakken van uw koffer/reistas.

Gezondheid

Voor advies omtrent gezondheid en vaccinaties kunt u natuurlijk het beste bij uw huisarts terecht; deze zal u precies kunnen toelichten wat u wel en niet nodig heeft. Wilt u van te voren meer informatie hebben omtrent vaccinaties, inentingen en mogelijke gezondheidsgevaren? Dan kunt u op gezondheid.nl of in de KLM travelclinic terecht!

Tips tegen jetlags

De Volkskrant heeft er zelfs een heel artikel aan gewaagd zo’n is het blijkbaar onder reizigers. Hier in het kort de 5 tips tegen een jetlag:

1.) Goede voorbereiding: Begin daags voor de vlucht lichte en zware maaltijden af te wisselen, de dag voor de vlucht niet te veel eten en kiezen voor licht verteerbaar voedsel. Ga wat eerder slapen wanneer je naar het oosten reist en kies juist voor een later tijdstip om te gaan slapen als je naar het westen reist. Nicotine, alcohol en cafeïne verstoren de nachtrust en worden dan ook afgeraden.

2.) Drink genoeg: Één van de voornaamste redenen van een jetlag is uitdroging. Door de airconditioning in het vliegtuig en de daarmee gepaard gaande droge lucht verlies je veel vocht. Drink dus meer dan je normaal gewend bent. (hou het dus wel bij water ;))

3.) Beweeg!: Het lange stilzitten tijdens een vlucht heeft natuurlijk invloed op het lichaam, strek daarom ook tijdens een vlucht een aantal keer de benen (zeg elke 2 uur), ook het doen van rekoefeningen kan helpen; deze worden ook wel eens getoond op de tv-schermen.

4.) Aanpassen: Een andere tip is het instellen van je horloge op de tijd van het land waar u naar toe gaat; zo stelt u zich er onbewust geestelijk al op in. Probeer rust, slaap en eettijden (de laatste wordt meestal al door de vliegtuigmaatschappij gedaan) er op aan te passen. Bij oostwaartse vluchten kunt u bij voorkeur het best een dagvlucht nemen; dan bent u vaak aan het eind van de dag op bestemming en kan je daarna direct slapen en aanpassen. Bij nachtvluchten is de aankomst vaak in de ochtend en kunt u het best kort slapen om vervolgens de rest van de dag wakker te blijven en ‘s avonds er weer in te duiken.

5.) Medicijnen? Opletten: Melatonine is een hormoon dat de effecten van een jetlag zou verminderen, indien dit op het juiste moment wordt ingenomen. Lees altijd goed de bijsluiter en bestel medicijnen bij een betrouwbaar kooppunt.

Met de kinderen op vakantie, tips!

Op verschillende sites kunt u terecht voor handige tips om de vakantie met de kinderen tot een succes te maken, kindvriendelijke vakanties vindt u op samenopvakantie.nl en KidsWorldClub.nl en op deze site vindt u nog meer leuke alternatieven

Frequent Flyers en Priority Pass

Frequent Flyer Programmes zijn programma’s van luchtvaartmaatschappijen (elke luchtvaarmaatschappij heeft er bijna wel één) waarmee reizigers sparen – denk aan armiles – om de volgende keer goedkoper te vliegen. Frequent Flyers sparen voor gratis vliegen, korting op vliegen of een upgrade voor de volgende vlucht. Op de internationale website voor frequent flyers; WebFlyer vindt u meer informatie. Bent u geen Frequent Flyer maar wilt u wel gebruik maken van extra voordelen en luxe tijdens en voor het vliegen? Dan kunt u zich via Priority Pass op dit voordeel beroepen door u in te schrijven, Loungepass is daarvan de equivalent voor minder regelmatige vliegers

Duurzaam Reizen

Het duurzaam reizen begint steeds meer op gang te komen, en duurzaam reizen kan tegenwoordig ook al vanaf hele schappelijke bedragen. Websites en bedrijven die duurzame vakanties aanbieden zijn bijvoorbeeld duurzaamreizen.org en shoestring.nl voor meer tips betreffende duurzame vakanties gaat u ook naar deze site van milieu centraal.

Hotels

Tegenwoordig is er een hele internetnichemarkt voor online hotels boeken, zo komt u vanzelf verder dan de standaard bekende hotels. Op onder meer booking.com, hotels.com en hotelspecials.nl vindt u vele aanbiedingen op verschillende hotels. Andere kleinere aanbieders met leuke aanbiedingen op bijzondere hotels en alternatieven zijn bijvoorbeeld TabletHotels en mr. and mrs. smith en couchsurfing.org.

Adapters, laptops en mobiele telefoons

Voor u naar het buitenland vertrekt is het altijd handig om na te gaan of ze op de plaats van bestemming gebruik maken van het zelfde soort stroomnetwerk. Het wil nog wel eens voorkomen dat ze in een ander land een andere stekker aansluiting hebben en een andere voltage op de stopcontacten. In bijvoorbeeld de webshop van Lonely Planet vindt u oplossingen voor dergelijke problemen zodat u niet zonder lege telefoon of laptop zit, vaak treft u dergelijke plug ins ook in vliegveldwinkel aan. Met betrekking tot de telefoon en laptop is het bij het naar het buitenland gaan ook altijd verstandig een buitenlandbundel bij uw abonnementsaanbieder af te sluiten; zodat u niet voor een financiële domper staat bij terugkomst. Denk hier bij zowel aan een internetbundel als een belbundel en bel hier over met uw provider voor meer informatie. Vakantiebellen.com is een site die u ook meer inzicht geeft over het bellen in het buitenland.

Verzekeringen

Vergeet ook zeker geen reisverzekering of annuleringsverzekering af te sluiten wanneer u een trip gaat boeken, informatie over verzekeringen treft u onder meer op
www.verzekeringadviseur.com en www.verzekeringssite.nl

Voor onderweg?

Kunt u het beste het veelgeprezen boek van Jelle Brandt Corstius – Universele Reisgids voor Moeilijke Landen nog eens raadplegen.. 😉