7 vakantiebestemmingen in opkomst

Een vakantiebestemming kiezen kan super lastig zijn, omdat er zoveel mooie plekken op de wereld zijn waar je heen kunt gaan. Om het jou een stukje makkelijker te maken, hebben wij 7 vakantiebestemmingen uitgezocht die enorm in opkomst zijn. Zo kies je niet alleen een originele vakantiebestemming, maar ook een bestemming waar jij gegarandeerd heel veel moois gaat zien!

7 Vakantiebestemmingen in opkomst

1. IJsland

IJsland past sinds 2016 enorm goed in het lijstje vakantiebestemmingen in opkomst, want steeds meer mensen gaan voor een aantal dagen naar IJsland. Vliegen naar IJsland is vrij goedkoop en de ervaring die je ervoor terugkrijgt is enorm. De Blue Lagoon, het noorderlicht, walvissen spotten en de mooie landschappen maken IJsland tot een fantastische vakantiebestemming! November en april zijn doorgaans de goedkoopste maanden om dit land te bezoeken, maar zoek van tevoren wel goed uit wanneer je het noorderlicht het beste kunt zien. In de wintermaanden is IJsland zo donker, dat het noorderlicht nog feller lijkt. Aanrader: Bekijk voor een voorproefje van de adembenemende landschappen eens de Netflix serie Trapped!

Met een budget naar IJsland is zeker mogelijk! Lees dit artikel tips voor een goedkoop verblijf in IJsland.

2. Filipijnen

Ook de Filipijnen zijn de laatste jaren steeds meer in trek, doordat het nog een relatief on-ontdekt stukje Azië is. Desondanks kun je prima backpacken door de Filipijnen! Ook staat dit land bekend om zijn ontzettend mooie stranden en eilanden! In Palawan, rondom El Nido kun je de mooiste boottochten maken rondom de prachtigste eilanden. Daarnaast kun je op de Filipijnen nog eens fantastisch duiken.

3. Hawaï

Wie Hawaï zegt, denkt aan bounty stranden, rieten rokjes en kokosnoten. Maar, buiten de heerlijke vibe, heeft Hawaï nog veel meer te bieden, namelijk het diverse landschap. Je hebt er veel gebergte, maar ook regenwoud, moeras en parelwitte stranden. Daarnaast kun je ook heel goed walvissen spotten op Hawaï en dansen met locals tot in de vroege uurtjes.

4. Iran

Iran is nu niet het meest populaire vakantieland, vanwege alle negatieve berichtgevingen. Toch is dit land ontzettend in opkomst en wordt het steeds meer ontdekt door backpackers en reizigers. En terecht, want Iran is een mooi land, rijk aan cultuur, met de allerliefste inwoners ter wereld die ontzettend behulpzaam en eerlijk zijn naar toeristen toe! Wil jij nu echt weten waarom je naar Iran af moet reizen? Lees dan even dit artikel van reisjunk, die zelf een reis door Iran heeft gemaakt.

Vakantiebestemmingen in opkomst

5. Israël

Israël is ook typisch een land waar je ontzettend veel kunt vinden! Mooie stranden in Tel Aviv, rijke cultuur, religie en historie. Een reis door Israël is dan ook zeker een aanrader en daarnaast ook erg in opkomst. De meeste mensen gaan wel naar Tel Aviv en blijven daar soms wel twee weken hangen. Maar, ik raad je aan om een auto te huren en Israël door te crossen! Je kunt trouwens ook heel goed met openbaar vervoer door Israël reizen. Maar, omdat het net zo groot is als Nederland (alleen iets uitgestrekter), kun je met twee weken (bijna) heel Israël gezien hebben.

Mijn persoonlijke aanrader? Tel Aviv, Jeruzalem, Ein Gadi (de dode zee), Masada, Ramallah (Palestijnse gedeelte), Nazareth, Tiberias en als je tijd hebt nog naar Eilat.

6. Oregon – Amerika

Wie het programma ‘Wie is de Mol 2017’ gezien heeft, wil direct naar de staat Oregon in Amerika. Na, en tijdens het programma werden er ook direct meer reizen geboekt naar deze staat. Wat een mooie natuur en cultuur heeft Oregon! De natuur is ongerept en prachtig en heeft torenhoge watervallen, vulkanen en culturele steden. Nog niet overtuigd? Kijk dan even ‘Wie is de Mol 2017‘ terug!

7. Kroatië

Kroatië is heel erg in trek, sinds het bekend is dat een gedeelte van Game of Thrones daar is opgenomen. Maar wat maakt Kroatië nu zo uniek en prachtig? Kroatië heeft prachtige natuurgebieden, cultuur en historie. Niet voor niets is de populaire Game of Thrones daar gedeeltelijk opgenomen! Daarnaast kun je ook heel goed eiland hoppen en prachtige watervallen bezoeken (waar Kroatië om bekend staat).