Walking the Amazon: 7000+ km in 860 dagen.

Walking the Amazon is een documentaire door de Engelse ontdekkingsreiziger Ed Stafford waarmee hij de eerste persoon was die de gehele lengte van de Amazone heeft afgelopen, van de bron tot de zee, een onwaarschijnlijk avontuur over meer dan 7000 kilometer 2 jaar.

Zijn doel, naast het worden van de eerste die de Amazone afgelopen heeft, was om de aandacht te vestigen op de diversiteit van de Amazone en het belang van het behoud van dit natuurspektakel.

Walking the Amazon zien/lezen?

De documentaire is te zien bij Discovery Channel, ook is zijn boek ‘Walking the Amazon: 860 days, one step at a time’ nu te koop. Trailer Walking the Amazon Tegenwoordig zijn er niet heel veel meer ‘firsts’ om te ontdekken over voor avonturiers. Ed Stafford kwam op het idee om de amazone af te lopen, wat hij zelf omschrijft als een ‘bit of a no brainer’, omdat hij nog nooit bij de Amazone was geweest en het simpelweg google’de .

Backpacken voor gevorderden

Hier begon de enorme expeditie. Walking the Amazon is kortgezegd backpacken voor gevorderden en een documentaire die je zeker moet zien. In dit verbijsterende avontuur zit praktisch alles; zo heeft hij meer dan 50.000 muggensteken opgelopen, is Ed achtervolgd door inboorlingen met pijl en boog en heeft meermaals onterecht vastgezeten wegens ‘doodslag’ tijdens zijn avontuur, is hij aangevallen door kaaimannen en anaconda’s. Al met al een must-see. Buiten de documentaire is dit avontuur nu dus ook per boek te verkrijgen.

Ed is op dit moment bezig met een nieuwe documentaire zoals hij op twitter vermeldde, het is tot dusver nog onbekend wat zijn nieuwe trip in gaat houden.