Weekendje België voor de Solden

De solden in België staan voor ware winkelgekte: drukte en gezelligheid in de winkelstraten en aankopen die met flinke kortingen zijn aangeschaft. Voor elke koopjesjager en modefanaat een must om te bezoeken. Er kan gekozen worden tussen de wintersolden (2 januari t/m 31 januari) en de zomersolden (1 juli t/m 31 juli). Dit zijn alvast twee redenen om een weekendje België te boeken, naast het gegeven dat de Belgische steden al meer dan de moeite waard zijn om er eens even lekker tussenuit te gaan.

Hoe werkt het?
Het idee is simpel: alle producten worden in deze periodes flink afgeprijsd. Dit is namelijk de enige periode dat er in België uitverkopen plaats mogen vinden. Van kleding, schoenen en tassen tot witgoed en laptops. De korting stijgt ook naarmate de periode vordert. Als een product in het begin van de soldenperiode voor de helft van de prijs wordt aangeboden zou het zomaar zo kunnen zijn dat aan het einde van die maand ditzelfde product met een korting van wel 80% wordt aangeboden.

Waar sla ik mijn slag?
De winkelstraten van Antwerpen zijn een aanrader. Alles is vrij dichtbij en deze stad leent zich uitermate goed voor het slenteren tijdens de solden. Ook Brussel is een stad die meer dan geschikt is mocht je de solden komen bezoeken. Vooral de Brusselse Nieuwstraat is een ware beleving tijdens deze fijne winkelperiode.
Online zijn de kortingen in dezelfde getale aanwezig. Dit betekent dat er tevens in een paar muisklikken van de solden geprofiteerd kan worden. Verschillende bekende websites bieden interessante kortingen aan. Maar of dit het werkelijk haalt bij de ervaring van de solden is maar de vraag. De solden is naast het behalen van resultaat (zoveel mogelijk shoppen voor zo min mogelijk geld) ook absoluut een gezellige ervaring. De levendige winkelstraten waarop de eensgezindheid door de straten galmt, is avontuurlijk dan een online bestelling.

Tips

  • Maak er naast de koopjesjacht ook echt een gezellig weekendje weg van. Het is een zware klus het shoppen dus zorg daarnaast ook voor de nodige ontspanning. Trakteer jezelf op een heerlijk diner, ga naar een welnesscentrum of zet een dag in het teken van cultuur en natuur (bezoeken van musea en bezienswaardigheden en een stadspark).
  • Ga beide keren: aan het begin en aan het einde van de solden. Zo kunnen de extra prullaria en zaken die je eigenlijk niet echt nodig hebt aan het einde van de periode voor bijna niets toch nog aangeschaft worden.
  • Op Solden2018.be vind je allerhande tips voor zowel de wintersolden als de zomersolden.
  • Aan het begin van de periode is er natuurlijk de meeste kans dat het gewilde product er nog is. Aan het einde van de solden is het voor de laagste prijs te verkrijgen. Dit dilemma is te verhelpen door vooraf al te bepalen voor welke prijs het product in de winkelmand verdwijnt.
  • Voor grote en duurdere artikelen is het een aanrader om deze online te bestellen. De kortingen gelden tenslotte ook daar en vaak worden deze thuis afgeleverd, wel zo makkelijk. Maar sla hierom de koopjesjacht op locatie in één van de prachtige Belgische steden niet over!
Tags: