Wintersporten in Äre

Wintersportgebied Zweden


Wintersporten in Zweden, niet meteen de eerste keuze voor de meeste wintersporters. Toch is er een duidelijke trend gaande rondom wintersportgebieden. Een aantal jaar geleden koos iedereen voor Frankrijk of Oostenrijk, nu komen er steeds meer positieve berichten vanuit landen als Zweden, Spanje en zelfs China. Met kop en schouders steekt de trend wintersporten in Zweden erbovenuit. Niet geheel vreemd, want Zweden staat bekend als een gastvrij land met ongerepte natuur, een heerlijke Zweedse keuken en daarnaast is Zweden een modern land met tal van sportmogelijkheden.

Wintersport Äre

Wintersport Äre te Zweden is sinds een aantal jaar een veelgehoorde wintersporttrend. Wintersportgebied Äre bestaat uit drie dorpen: Äre, Duved en Björnen. Wintersportgebied Äre ligt in de gelijknamige gemeente in het landschap Jämtland, in provincie Jämtland län in Zweden. Äre ligt op 384 meter hoogte in een van de grootste skigebieden van Zweden. Het hoogste punt van Äre is 1420 meter hoogte. Tussen half december en begin mei is het mogelijk te wintersporten in Äre, dan is wintersportgebied Äre sneeuwzeker. Er is 98km aan piste, verdeeld over 103 afdalingen. Het gebied bestaat uit 44 blauwe en 44 rode pistes, de overige pistes zijn zwart. Het gehele gebied telt 83 skiliften. Äre is een klein plaatsje met slechts 1260 inwoners en een oppervlakte van 157 hectare. De wintersportplaats is gelegen aan een groot meer, genaamd Åresjön.

Faciliteiten Äre Zweden


Mocht je geen skiheld zijn of is snowboarden niet jouw ding, dan is dit geen probleem. Met wintersport in Äre worden ook andere activiteiten bedoeld. Zo wordt er veel langlaufen beoefend, er is 180 kilometer aan loipes te vinden. Daarnaast kun je er erg leuk sneeuwscooter rijden. Mocht je skiën wél een mooie sport vinden, dan zijn er genoeg skiwedstrijden. Zo is er een aantal jaar geleden zelfs de World Cup skiwedstrijden georganiseerd! Naast het wintersporten in Äre, is wintersportgebied Äre een gebied met vele après-ski voorzieningen. Verder is er een breed aanbod aan activiteiten als alpineskiën, nacht skiën, schaatsen en hondensledetochten.

Vliegen naar Äre


Äre is gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Wanneer je vanuit Nederland het vliegtuig pakt naar Stockholm, kun je in Stockholm een binnenlandse vlucht nemen naar Äre Ostersund Vliegveld. Een binnenlandse vlucht kost niet veel, en daarnaast zie je een stukje ongerepte natuur voorbij komen. Zéker de moeite waard en een belevenis op zich. De luchthaven Äre Ostersund Airport ligt op 80 kilometer van het skigebied Äre. Op deze luchthaven kun je op een van de transferbussen stappen die je vervoeren naar skigebied Äre.

Dorpen in wintersportgebied Äre

Zoals eerder benoemd zijn er drie dorpen in wintersportgebied Äre. Duved is een rustig gelegen dorp, biedt de beste skimogelijkheden en is zeer geschikt voor gezinnen met tieners of gezinnen met oudere kinderen. Björnen biedt leuke en kleine activiteiten aan voor de jongere doelgroep, en is dus een zeer geschikte wintersportplaats voor kleine kinderen en baby’s. Wintersporten in Äre is het meest geschikt voor de echte feestbeesten onder ons, Äre is namelijk hét uitgaansgebied van wintersportgebied Äre. Er zijn genoeg bar en clubs te vinden en het nachtleven gaat door tot in de vroege uurtjes.

Wintersportplezier in Äre

Wintersportgebied Äre biedt verschillende doelgroepen genoeg wintersportplezier aan. Door de vele faciliteiten, de rustieke omgeving en de goede sneeuwconditie is Zweden een van de (tot nog toe onbekende), groeiende wintersportgebieden. De Zweedse keuken en de gastvrijheid van het land maken Zweden en in het speciaal wintersporten in Äre de moeite waard!

TIP! Boek je vlucht goedkoop bij een van deze vliegmaatschappijen. Zij bieden een goedkoop ticket vanaf Amsterdam naar Stockholm:

 

Finnair
KLM
Tags: